Älvängen, Ale


Välkommen till ängarna vid Göta Älv

Sara om att återvända hem

Den familjära känslan är viktig och själva utgångspunkten.

Allt flyter på i Älvängen

Älvängen har fått sitt namn av ängarna vid Göta älv. Här susar det i säven, och fisken leker i vattnet. Lugnet och naturen är mumma för själen!

”Utbudet av fritidsaktiviteter och föreningar är otroligt brett och vi har aldrig saknat något här.”

Anna

Nu skjuter Älvängen i höjden

På ängarna nere vid Göta Älv, 20 minuter från Göteborg city, är Älvängen en växande idyll. Här får löprundan och kantarellerna på skogsstigen enkelt en plats i vardagen.

Älvängen växer. Inte minst i popularitet hos allt fler som vill ha nära till skog och natur eller tryggt gångavstånd till barnens skola. Samtidigt som det går snabbt och smidigt att pendla både till Göteborg och till Trollhättan.

Målet är att Älvängen ska bli en attraktiv småstad med dubbelt antal invånare, och det märks. Här pågår ständigt olika byggprojekt och i takt med det växer serviceutbudet snabbt, även om sånt man behöver så som mataffärer, vårdcentral, affärer och en poppis pizzeria redan finns här.

Floristen Anna bor i Älvängen och gillar speciellt den familjära känslan med gångavstånd till allt. 
"För oss som familj är detta den bästa miljön. Nära till badsjöar och skog men också hav." 

Markus väljer Älvängen

När tidig eftermiddag övergår till sen lämnar Sara över rodret för café Mag­nolia till Markus. Här jobbar Markus extra när han inte studerar, målet är att bli läkare. Med ena foten kvar i Älvängen och den andra i centrala Göteborg just nu vet han ändå att det är här han vill bo.

– Här får du det bästa av tre världar, närheten till naturen, lugnet och tryggheten och Göteborg med alla möjligheter bara 20 minuter bort.

Ett av Markus stora intressen är hästar. Det intresset delar han med sin flickvän Malin som också hon läser till läkare. Även Malin väljer att bo kvar i Älvängen.

– Att bo här innebär att vi har valmöjligheter. Hästarna är vårt fritidsintresse och här har vi möjlighet att ägna oss åt det på bästa sätt. Men vi väljer ändå inte bort citylivet, vi är unga och tilltalas av pulsen och utbudet, nu får vi både och.