Gårdsten, Göteborg


Ett område som utvecklas, inte minst av Gårdstensborna själva.

Sanaz om passionen, prinsesstårtor och Gårdsten

Sanaz lockar hela Gårdsten med sin mångkulturella mat och sina konstnärliga tårtor. 

Att göra långkok och baka prinsesstårtor tar tid. 


Särskilt när det är ens främsta passion. Men när hon väl har ledigt hittar man Sanaz i Dalen, den gröna oasen mitt i Gårdsten, med lekpark, tennisbana och minigolfbana. Där slappnar hon av, tar en promenad eller spelar fotboll med sin son.

 

”Det bästa med Gårdsten är att det finns så många olika kulturer här. Och det ska finnas mat för alla smaker tycker jag.”

Sanaz, bor och arbetar i området

Nära naturen. Och allt annat viktigt.

Var vill du bo egentligen? I en spännande miljö där det alltid händer grejer, men där man ändå kan slappna av och bara vara? Hyfsat nära en sjö men ännu närmare skogen?

Ja, i så fall vågar vi säga att du har hittat hem i Gårdsten. Här har du nämligen Lärjeån, Surtesjön och Vättlefjäll alldeles runt hörnet – perfekt vare sig du gillar att paddla kanot eller ligga i gräset och slappa. Soile som bott här längre än de flesta ger gärna sina bästa och mest naturnära tips:

– Du kan gå runt hela Gårdsten. Det är mycket grönska, mycket träd och så har du ju skogen där borta. Och Surtesjön, där man kan bada. Du har ju även Ranneberget. Och vägen till Angered är väldigt fin, du går genom skogen och det tar inte mer än 25 minuter.

Självklart är det också nära till allt sånt där som gör vardagen både lättare och roligare, som butiker, vårdcentral, gymnasieskola, apotek och förskola. Och mitt i Gårdsten ligger ju Dalen – en jättepark med tennisplan, minigolfbana och lekplatser. 

Sofia Wallerbert

Sälj- och Marknadskoordinator Väst

Ringa -
eller skicka e-postmeddelande

Det bästa med Gårdsten är människorna som bor här, menar Babak. De bryr sig verkligen om området.

– Alla känner varandra och det är väldigt varmt här, man bara kommer in och säger hej och hur mår du? Det är personligt. Det är det som är grejen. Alla känner alla och det är väldigt, väldigt enkelt att prata med folk. Man är ungefär som hemma här, fast det är folk från alla olika länder.

Babak om charkuterier, Gårdsten och livet

För 22 år sedan startade Babak en liten köttbutik i Gårdsten ihop med sin pappa. Då var det ingen som trodde att de skulle lyckas. Idag omsätter Babak kött & chark 50 miljoner och levererar till stora butiker och lyxiga restauranger både i och utanför Göteborg. Hit går du för att köpa riktigt fint kött till bra pris. Fråga Babak själv om tips på recept.

Babak startade också upp den färgsprakande fruktbutiken i Gårdsten Centrum. Och Café Candy som ligger bredvid. Tanken var aldrig att han skulle äga verksamheterna – han startade dem för att han tyckte att det saknades en bra frukt- och grönsaksaffär och ett bra lunchställe. Han bryr sig om området – som så många andra som arbetar och lever här.

Säg hej till tusentals möjligheter

Nya hus skjuter i höjden och affärslivet växer så det knakar. I Gårdsten finns planer på både hotell, parkeringshus, företagslokaler och en ny gymnasieskola. Förutom de 300 nya lägenheterna som vi bygger då förstås.