Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

Jag är intresserad

DELA PROJEKT  

Solkvarteret


Bostadsrätter med grön intelligens

Solkvarteret är smartness personifierat - i ett samarbete med E.ON

Vi på Serneke Bostad är oerhört glada att få bygga Sveriges energismartaste bostadsrätter tillsammans med E.ON.

”Hållbarhet och miljö är väldigt högt på agendan. Malmö har exempelvis som mål att hela staden ska försörjas av 100 procent förnybar el år 2030” berättar Patrik Thuring, Projektledare för Hållbar Stadsutveckling på E.ON.

Bo granne med en perfekt park som du själv får vara med och påverka! 

I Solkvarteret bor du granne med ett prunkande grönområde. Här kan du omfamna en vänlig grönskas rika dräkt - utan att behöva ta dig längre än utanför ytterdörren. Ta en löprunda, ha picknick med dina nära och kära eller låt barnen leka fritt medan du laddar batterierna med en god bok i skuggan under ett träd.

3 minuter till hålllplatsen, 3 minuter till Triangeln. 

Det brukar sägas att 3 är ett magiskt nummer. Det tycker vi också, för så är verkligen fallet när det kommer till pendlingsavstånd till och från din bostad i Solkvarteret. Det tar bara 3 minuter att gå till Hyllie pendelstation och när du är på tåget så tar det bara 3 minuter till Triangeln i Malmö. Med detta magiska pendlingsläge kan du enkelt sova 3 minuter extra på morgonen.

Pris: Ej fastställt
Avgift: Ej fastställt
Bostäder: 91
Typ: Lägenhet
Boarea: 20 - 140 kvm
Antal rum: 1 - 4 st
Tillträde: 2021
Upplåtelseform: Bostadsrätt

I en energismart bostad kan du lägga din energi på något annat viktigt.

I solkvarteret kan du vara klimatsmart bara genom att bo. Serneke Bostad och E.ON kommer i en spännande symbios bygga nästa generations energihus i Malmö. Tillsammans gnuggar vi geniknölarna och skapar bostadsrätter med grön intelligens. 

Visst lånar vi jorden av våra barn och allt det där. Men hur påverkar ditt boende din miljö, din omgivning och vår planet? Det byggs som aldrig förr i Sverige för att förse framtidens invånare med bostäder, samtidigt som behovet av ett hållbart levnadssätt ökar i takt med att polarisarna smälter. En utmaning för framtiden i Malmö, och andra storstadsområden i världen, är att förse invånarna med elektricitet. En ännu större utmaning är att förse dem med förnybar energi.

—    ­I Solkvarteret ska vi skapa Malmös absolut smartaste boende kopplat till den senaste tekniken som finns att tillgå.
 Jonas Håkansson, regionchef på Serneke Projektutveckling. 

I Solkvarteret lagrar elbilsbatterier el från takets solpaneler så att solelen kan nyttjas även vid sämre väder, energin från hissens inbromsningar tas tillvara, en ny uppdaterad version av stortvättstugan bidrar till minskad energiförbrukning, digitala lås och digitala tjänster gör det lättare att göra rätt. Solkvarteret blir Malmös, om inte hela Sveriges, miljösmartaste hus.

Men Solkvarteret blir inte bara extremt energismart. Här bor du med gott samvete och njuter av livet. Här följer du barnen säkert till den nya förskolan och här hänger du och vännerna i den soldränkta innergården eller tar en löptur i den nya parken som kommer ligga precis utanför din dörr. För den mer trädgårdsintresserade planerar vi att skapa ett gemensamt växthus där du kan påta i jorden i godan ro eller har fest med grannarna. Jobbar du inte i Hyllie tar du enkelt tåget och på bara några minuter är du på Triangeln eller Malmö C och på 11 minuter på Kastrup. Kan livet bli enklare? 

Säljstart för Solkvarteret är planerad till januari 2019, och flytta in kan du göra 2021.

Caroline Andersson

Sälj- och Marknadskoordinator

Skicka e-post

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nere.

Projektstatus

Våra bostäder

Här ser du alla tillgängliga bostäder
Visa filter

Ett intelligent och hållbart boende för klimatsmarta

Batterier i fastigheten lagrar solelen så att den kan nyttjas även vid sämre väder. Du har tillgång till både elbilspool, lådcyklar och elscooters för att kunna transportera dig hållbart från A till Ö. För att kunna tvätta hållbart så har du även tillgång till en uppdaterad version av stortvättstugan, en så kallad tvättlounge. Här bokar du skåp istället för rum och kan bli färdig med hela din tvätt på 2 timmar.

Bostadsrätter som gör det lätt att leva hållbart. 

Vi använder ny teknik för att ge dig en enklare tillvaro. I planen ingår en cykelmeckarplats, ett gemensamt växthus och digitala lösningar som gör det enkelt att boka transport, leveranser och tjänster som tex. städning.  

Det ska vara lätt att göra rätt. Här är några av alla idéer vi arbetar med.

 • Solceller for the win

  På taken finns helintegrerade solceller som tar vara på solens sköna strålar. Lösningar som i sig är en del av klimatskalet på fastigheten. 

 • Hissnande energiåtervinning

  Hissarna i Solkvarteret tar vara på den energi som skapas vid exempelvis inbromsningar och skickar tillbaka energin in i systemet. Kort sagt, i Solkvarteret genererar till och med hissarna el. 

 • Fordonspool förenklar vardagen

  Du har tillgång till både elbilspool, el-lådcyklar och elmopeder för att på ett hållbart sätt kunna transportera dig från punkt A till B. Vi utnyttjar elbilarnas batterier i den planerade elbilspoolen i Solkvarteret som energilager, ett så kallas Sun-2-Vehicle-2-Grid.

 • Du slipper ha nycklar!

  Varje lägenhet kommer att ha digitala lås vilket ger möjlighet för dig att ge andra access att komma in i din lägenhet när du inte är hemma. Detta ger möjlighet för dig att ta emot matkassen på arbetstid eller boka städning via Sernekes app för digitala tjänster.

 • Verktygspool för den händiga

  Behöver du låna en slagborr eller en insexnyckel? För att lätt kunna låna verktyg och andra prylar av varandra så finns det en verktygspool där du enkelt kan registrera de saker du kan tänka dig att låna eller hyra ut.

Jag är intresserad!

Bo i Malmös smartaste hus.