Ingared, Alingsås


En lantlig gårdsidyll

Intill sjön Sävelången bor familjen Fredrixon.

Den här varma och gästvänliga familjen kan bli en av dina nya grannar.

Valet var enkelt, berättar Viktoria.

– Vi kände till Ingared lite grann men efter att ha åkt hit för några söndagspromenader i området var det ett mycket enkelt beslut att flytta hit. Här ville vi leva vårt familjeliv och se våra barn växa upp. Miljön är så vacker.

”Det här är ett perfekt ställe att bo på som barnfamilj. Det är nära till förskola och skola, barnen har sina kompisar intill och här finns många fritidsaktiviteter.”

Magnus

Idylliska Ingared

En halvtimme med pendeltåget eller bilen från Göteborg, och bara en mil från caféstaden Alingsås, ligger idylliska Ingared alldeles intill sjön Sävelången. I Ingared finns harmoniska Hedeskogen, ett naturområde med täta lövskogsdungar och bäckar som porlar. Upptrampade skogsstigar leder till små kojor och längs de härliga promenadstråken finns grillplatser perfekta för korvgrillning eller en fikapaus.

På sommaren kluckar vågorna mot badbryggan medan familjemiddagen förbereds efter årets premiärdopp och några minuter i båtklubbens vedeldade bastu. Magnus, som bott i Ingared i tio år med sin familj, berättar om sina guldkorn i området.

– I Ingared finns många fritidsaktiviteter att välja mellan för barnen, men den stora skate-parken vid en av badplatserna är en stor hit. I området finns även förskola, skola och vårdcentral och en liten handel med det mest nödvändiga i matväg. Inne i Alingsås finns ett komplett utbud av det man kan tänkas behöva i vardagslivet.

Det bästa med Ingared är närheten till kompisar och fritidsaktiviteter berättar systrarna Erika och Johanna, 10 och 13 år.

– Det känns tryggt här, alla känner alla och det är en jättebra gemenskap. Om vi vill gå på bio, fika eller shoppa tar vi bara bussen till Alingsås. Allt annat finns här, till och med en egen pizzeria som har jättegoda pizzor.

Det perfekta stället för en barnfamilj

Längs med sjön Sävelången ligger härliga promenadstråk kombinerat med skogsstigar, kojor och grillplatser. Vid grillplatsen närmast sjön är brasan tänd och korven grillas på pinnar, här har familjen Lindblad slagit läger för en stunds fikapaus. Familjen består av pappa Jesper, mamma Angelica och barnen Ellie och Alvin.

Jesper och Angelica flyttade till Ingared från centrala Göteborg för sex år sedan när sonen Alvin var nyfödd. De bestämde sig för Ingared efter att ha hälsat på sina vänner som lovordat idyllen och efter några besök i omgivningen var även Jesper och Angelica fast.

– Det här är ett perfekt ställe att bo på som barnfamilj. Det är nära till förskola och skola, barnen har sina kompisar intill och här finns många fritidsaktiviteter att välja mellan för barnen. Sedan det är ju underbart att ha en badstrand inom gångavstånd, likaså en stor fin skateboard-ramp, vilken är Alvins favorit för tillfället, berättar Jesper.