Karlatornet


Göteborgs första skyskrapa

Skyskrapa i världsklass

– Skylinen kommer för alltid att vara påverkad. Tornet kommer att bli DEN nya symbolen för Göteborg och högst troligt ett landmärke även för hela Sverige i internationella sammanhang.

Karlatornet – i gott sällskap

Skidmore, Owings & Merrill som ritat Karlatornet ligger bakom några av världens högsta och mest spektakulära byggnader, t ex Burg Kalifa och One World Trade Center. Den internationellt kända arkitektbyrån har vunnit fler utmärkelser än någon annan. 2014 vann de tillsammans med den danska akritektbyrån Entasis tävlingen om vem som skulle få rita Karlatornet.

Juryns motivering
"Ett identitetsskapande förslag som tar ett smart helhetsgrepp om både skyskrapa och stadsmiljö. Förslaget integrerar närmiljön till en helhet som ger möjlighet till en levande stadsmiljö. Skyskrapans tydliga identitet ger karaktär och vitalitet till Lindholmen"

Tänk hotell, fast hemma

Karlatornet kommer att ha ett unikt serviceutbud. Beställ roomservice direkt hem till lägenheten – perfekt för en middag efter en lång dag eller brunch efter en lång natt. Det kommer också finnas möjlighet att beställa städning, tvättning etc.

Alla boende i Karlatornet har tillgång till flera gemensamma lokaler. Ta hissen direkt till hotellets pool eller gym.I kylrummen i entrén kan du hämta mat du beställt på nätet.

Pris: 1 600 000 - 23 000 000 kr
Avgift: 2 000 - 10 000 kr
Bostäder: 590
Typ: Lägenhet
Boarea: 24 - 190 kvm
Antal rum: 1 - 5 st
Tillträde: Prel. december 2020
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Välkommen hem, välkommen upp

Föreställ dig en plats som ingen tidigare upplevt, högt, högt över staden. Här vaknar du med en milsvid utsikt över Göteborg, i Nordens högsta byggnad. Här bor du i en toppmodern lägenhet, omsorgsfullt designad av några av världens främsta arkitekter. Du har tillgång till gym, pool och unik service – beställ upp middagen, skicka ner tvätten eller få städat inför helgens middag. Eller ta hissen direkt till minglet i skybaren, grillfesten på den gemensamma takterrassen eller hänget i hotellbaren. Med ett kliv är du direkt ute i folkvimlet bland affärer och restauranger i Göteborgs nya stadsdel.

Lägenheterna i Karlatornet utgår från ett modernt helhetstänk där funktion, material och utsikt är självklara och viktiga delar. Materialen är genomgående av hög klass och arkitekterna har valt att maximera utsikten från alla rum. Smarta lösningar i köket, walk in closets och ny teknik förhöjer känslan. Alla lägenheter kommer till exempel ha tillgång till tornets egen informationskanal via mobil, surfplatta och dator.

Bo med en Twist i Karlatornet - dags för etapp 5!
Försäljningen av Karlatornet är i full gång till våra förursanmälda kunder. Etapp 5 säljstartar i mitten av mars och i denna etapp ingår för första gången flera lägenheter i tornets karaktäristiska mittdel, den vi kallar för Twisten. Totalt har vi då släppt drygt 400 lägenheter till försäljning. Intressekön är indelad i två; en för Karlatornet (våning 5-58) samt en för Karlatornet Skylevel (våning 59-66). 

Läs mer om Karlatornet och anmäl ditt intresse 

Jenny Björkman

Marknadskoordinator

Skicka e-post

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nede.

Projektstatus

Våra bostäder

Här ser du alla bostäder som ingår i projektet
Visa filter

Karlatornet Skybar. Mer sky än någon annan bar.

Högt över Göteborg med utsikt över hav och land ligger skybaren. Det blir en fantastisk mötesplats innan middagen, efter jobbet eller som avslutning på kvällen. Skybaren kommer att vara en naturlig samlingspunkt i Göteborgs uteliv och en attraktion som kommer att locka besökare från när och fjärran. Utsiktsplatsen i anslutning till baren är tillgänglig för alla. Välkommen upp, upp, upp.

Fakta om Karlatornet

 • Bostäderna

  Totalt blir det cirka 590 bostäder, från små ettor på 24 kvm till spatiösa femmor på närmare 200 kvm. 

 • Parkering

  Ett parkeringshus byggs under Karlastaden.

 • Restauranger & uteliv

  Det kommer att finnas ett antal restauranger och barer i Karlastaden, som komplement till det utbud som redan finns på Lindholmen.

 • Kollektivtrafik

  Busshållsplats finns vid Lindholmsallén några meter bort, där bland annat buss 16 stannar som tar dig till Nordstan på åtta minuter. Dessutom finns Älvsnabben såväl som den kommande linbanan.

 • Gemensamma lokaler

  I Karlatornet finns en gemensam roof garden och i anslutning till den ett kök och lounge som går att boka. Dessutom finns filmrum och tillgång till hotellets pool och spa.

Gå ut och ät, utan att gå ut

Vill du inte laga mat hemma? Ta hissen ner till restaurangen eller välj någon annan i kvarteren i närheten. Här hittar du många olika kök, kaféer, saluhall och bageri. Här finns mat om du är i farten eller vill sitta hela kvällen. Utbudet kommer att göra hela området till en destination för matintresserade. Internationella hotellgäster och alla som arbetar i området skapar ett naturligt liv och myller.