Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

Ingemars delikatesskräftor

Ingemars Fjällbacka-kräftor är en efterfrågad delikatess på lyxrestauranger i Europa, på prinsbröllop och inte minst på Nobelmiddagen.

I över 20 år har Ingemar varit yrkesfiskare i Fjällbacka. Efter att ha blivit arbetslös 1990 som maskinkonstruktör fick han en idé om att börja fiska och sedan dess är han fast. Idag är han skeppare på M/S Mira, hans egna fiskebåt som är specialutrustad för burfiske av kräftor och hummer.
– De första åren som fiskare var tuffa. Jag är inte uppvuxen i den här miljön och fick lära mig allt från början. Men jag ångrar ingenting, att få leva och jobba i Fjällbacka är helt fantastiskt, det är livskvalitet, säger Ingemar.

Numera har du också möjlighet att få hoppa ombord när Ingmar ger sig ut på fisketur. Under hösten efter hummerpremiären i september finns det möjlighet att åka på hummersafari med Ingemar men redan i mars lägger han ut sina kräftburar.
– Jag har ungefär 800 burar ute så napp blir det nästan alltid, lovar Ingemar.

Ingemars Fjällbacka-kräftor är en efterfrågad delikatess på lyxrestauranger i Europa, på prinsbröllop och inte minst på Nobelmiddagen.

I över 20 år har Ingemar varit yrkesfiskare i Fjällbacka. Efter att ha blivit arbetslös 1990 som maskinkonstruktör fick han en idé om att börja fiska och sedan dess är han fast. Idag är han skeppare på M/S Mira, hans egna fiskebåt som är specialutrustad för burfiske av kräftor och hummer.
– De första åren som fiskare var tuffa. Jag är inte uppvuxen i den här miljön och fick lära mig allt från början. Men jag ångrar ingenting, att få leva och jobba i Fjällbacka är helt fantastiskt, det är livskvalitet, säger Ingemar.

Numera har du också möjlighet att få hoppa ombord när Ingmar ger sig ut på fisketur. Under hösten efter hummerpremiären i september finns det möjlighet att åka på hummersafari med Ingemar men redan i mars lägger han ut sina kräftburar.
– Jag har ungefär 800 burar ute så napp blir det nästan alltid, lovar Ingemar.

Tillsammans med någa kollegor driver Ingemar också Fjällbackakräftan. Bolaget har utvecklat ett slutet system för förvaring av levande havskräftor i bassänger i sina lokaler nere på kajen i Fjällbacka.

Härifrån skeppar man levande kräftor direkt till kunden som kan vara lyxrestauranger i Köpenhamn eller Paris, men lika ofta går lasten till mycket mer närliggande mål. När restaurangköken i Fjällbacka önskar färska skaldjur tar Ingemar själv hand om transporten på anpassat färdmedel.