Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

Jonas om den populära restaurangen, Borstahusen och utvecklingen

En mötesplats där mat, dryck och atmosfär samspelar.

Jonas Vesterberg driver Erikstorps Kungsgård tillsammans med den omtalade Daniel Berlin sedan fem år tillbaka. Daniel kommer ursprungligen från Landskrona och har belönats med en stjärna i Guide Michelin för sin fantastiska gastronomi och känsla för att skapa en helhetsupplevelse kring maten. Tillsammans är deras främsta mål att skapa en gemytlig miljö med ekologiska, svenska och lokala råvaror:

"De bästa är råvarorna från skog, hav och land. Och såklart en plats att umgås på."

Inriktningen är klassisk husmanskost. När kvällen infaller serveras härliga bordsbufféer med mycket grönsaker i alla dess former tillsammans med svenskt kött om så önskas.

En mötesplats där mat, dryck och atmosfär samspelar.

Jonas Vesterberg driver Erikstorps Kungsgård tillsammans med den omtalade Daniel Berlin sedan fem år tillbaka. Daniel kommer ursprungligen från Landskrona och har belönats med en stjärna i Guide Michelin för sin fantastiska gastronomi och känsla för att skapa en helhetsupplevelse kring maten. Tillsammans är deras främsta mål att skapa en gemytlig miljö med ekologiska, svenska och lokala råvaror:

"De bästa är råvarorna från skog, hav och land. Och såklart en plats att umgås på."

Inriktningen är klassisk husmanskost. När kvällen infaller serveras härliga bordsbufféer med mycket grönsaker i alla dess former tillsammans med svenskt kött om så önskas.

Vad tror du att er restaurang betyder för de boende i Borstahusen?
– Vi hoppas att det är en plats att träffas på för att äta god mat tillsammans. Vi har många barnfamiljer som gästar oss under sommarmånaderna. Mycket tack vare vår gröna, lummiga trädgård som har både gungor och boulebana. Och såklart den goda maten. Vi har valt att fokusera på hela upplevelsen av restaurangbesöket. Det ska vara trevligt att umgås, berättar Jonas Vesterberg, krögare på Erikstorps Kungsgård.

Jonas tycker det bästa är att kunna erbjuda något nytt i Landskrona. Det finns ett genuint matintresse här som är kul att få bidra till.

– Vi tycker om att tillföra modern matlagning som komplement till Landskrona. Det är det som sporrar oss.

Vad tycker du om att Borstahusen växer?
– Jag är själv uppväxt på Borstahusen, jag gillar utveckling och tycker att det är kul med ständig rörelse. Det är häftigt att få vara med om förändringen.

Borstahusen har en utmärkt golfbana, campingplats och semesterhus med trevliga badplatser. Och såklart fiske nere i hamnen och lokala fiskbutiker som fångar det som sedan serveras på kvällarna. Gastronomin håller hög klass trots att det är en liten ort. Prova själv så får du se.