Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

Sanaz om passionen, prinsesstårtor och Gårdsten.

Från Café Candy i Gårdsten Centrum doftar det kryddigt av saffran och kanel.

Det är det persiska riset som tillagats sedan igår. I kylen trängs läsk med ayran. På disken trängs prinsesstårta med persiska tusenbladsbakelser. Och runt borden trängs pensionärer med businesskvinnor. Det är Sanaz som servar dem allihop. Från att knappt ha hållit i en visp till att ensam driva Café Candy – på bara fyra år. 

– Jag hamnade i den här branschen väldigt oplanerat. Först var jag utbildad frisör och innan dess bodde jag i Dubai i några år och jobbade som ansiktsmodell. När vi öppnade här så började jag lära mig att laga mat och baka och kunderna uppskattade allt jag lagade och så blev jag bättre och bättre. Nu har jag har ett brinnande intresse för att baka och laga mat. Det är kanske det som driver mig i den här branschen.

Hon har jobbat tidiga morgnar och sena kvällar och är eld och lågor över mat och kakor. Och maten är omtyckt. Det märker man direkt när man pratar runt lite med kunderna. Runt åttio procent av dem är stammisar. Många av de äldre träffas här varje dag klockan tio. Sen gör de samma sak igen klockan fyra.

Menyn på Café Candy ser olika ut varje dag – för att tillfredsställa alla.

Från Café Candy i Gårdsten Centrum doftar det kryddigt av saffran och kanel.

Det är det persiska riset som tillagats sedan igår. I kylen trängs läsk med ayran. På disken trängs prinsesstårta med persiska tusenbladsbakelser. Och runt borden trängs pensionärer med businesskvinnor. Det är Sanaz som servar dem allihop. Från att knappt ha hållit i en visp till att ensam driva Café Candy – på bara fyra år. 

– Jag hamnade i den här branschen väldigt oplanerat. Först var jag utbildad frisör och innan dess bodde jag i Dubai i några år och jobbade som ansiktsmodell. När vi öppnade här så började jag lära mig att laga mat och baka och kunderna uppskattade allt jag lagade och så blev jag bättre och bättre. Nu har jag har ett brinnande intresse för att baka och laga mat. Det är kanske det som driver mig i den här branschen.

Hon har jobbat tidiga morgnar och sena kvällar och är eld och lågor över mat och kakor. Och maten är omtyckt. Det märker man direkt när man pratar runt lite med kunderna. Runt åttio procent av dem är stammisar. Många av de äldre träffas här varje dag klockan tio. Sen gör de samma sak igen klockan fyra.

Menyn på Café Candy ser olika ut varje dag – för att tillfredsställa alla.

– Vi har mest persisk mat men samtidigt finns det så många olika matkulturer här – svenska, turkiska, italienska... Det bästa med Gårdsten är att det är finns så många olika kulturer här och det ska finnas mat för alla smaker tycker jag. 

Sanaz kör catering också, plockmat och delikatesser för fester. Och så bakar hon persiska kakor och gör födelsedagstårtor, bröllopstårtor och förlovningstårtor. Gärna med små marsipanfigurer på. Till exempel alla karaktärerna från barnprogrammet Madagaskar, som hennes son älskar.

Att själv driva ett café är slitigt. Hon säger att hon har lyckats genom att arbeta hårt, ha tålamod och jobba med något hon har ett intresse för.

– Jag vill jättegärna utveckla mitt arbete. Just nu är jag ju självlärd, men jag tänkte kanske utbilda mig till konditor eller något sånt. Jag vill utveckla mitt arbete här på något sätt. Jag är nöjd med det här området. Jag trivs. Och så har jag nära till jobbet.

Sanaz bor ett stenkast från Gårdsten Centrum, tillsammans med sin man och en liten femåring. Och när hon väl är ledig hittar man henne i Dalen, den stora parken mitt i Gårdsten, med lekpark, tennisbana och minigolfbana.  

– Dalen är jättestort och fint. Man kan slappna av där. Vi brukar promenera, gå till lekplatserna eller så spelar vi lite fotboll med lillen. Det är ganska många barnfamiljer där. Det här är ett barnvänligt område.