Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

Nyproduktion i Brunnshög


En ny innovationshub i Lund

Bo där hållbarheten händer. På riktigt.

I Lund möts tradition och innovation. I Brunnshög är växer ett nytt centrum fram som ska vara ett europeiskt föredöme när det kommer till hållbarhet. Här kommer det byggas bostäder, kontor, ett nytt Science Center och en ny spårväg mellan Lunds Central och Brunnshög.

Och i Brunnshögstorg, precis där allt händer, bygger Serneke Lunds högsta hus.

Att bo i Brunnshög är en teknisk bra lösning. 

Brunnshög lockar inte bara innovativa företag. Här kommer du kunna både bo och jobba i en blandad stadsdel. En mix av bostäder, butiker och jobb. Här känns det internationellt!

I Lund är avstånden korta och forskningen bland den bästa i världen.

Brunnshög är en balans av kontraster

I nordöstra Lund växer Brunnshögsområdet fram. Visionen är en stadsdel, en stad i staden, som producerar mer energi än vad som behövs. En del av Lund som är så utpräglad och modern att det faktiskt känns naturligt att kalla det en stad. Här är hållbarhet en självklarhet eftersom hela stadsbilden är så ny att de modernaste hållbara lösningarna kan användas i varje led.

Dessutom planerar kommunen att spårvagnarna ska kunna rulla mellan Lunds Central och Brunnshögstorg år 2020. Plötsligt blir pendlingslivet både snabbare och enklare. Ett riktigt stort steg för Lund.

Den konstgjorda njuren, ultraljudsröntgen, pacemakern och Bluetooth är alla exempel på uppfinningar som är sprungna ur Lund och Lunds universitet. I Brunnshög forskningsanläggningarna MAX IV och ESS lägger grunden för materialforskning i världsklass.

Brunnshög börjar på ny kula, och det är en grön en. Planen är totalt 350 bostäder, varav 150 bostadsrätter.

Här kan du läsa mer och anmäla intresse för att få löpande information om de planerade bostadsrätterna på Brunnshögstorg.