Nyproduktion i Gårdsten


Ett område som utvecklas, inte minst av Gårdstensborna själva.

Det är inte bara läget som gör Gårdsten till Gårdsten.

Här skjuter nya hus i höjden och affärslivet växer så det knakar. Kort sagt – området utvecklas, inte minst av gårdstensborna själva. Det märks på butikerna inne i centrum, där det alltid är en massa folk som handlar, trivs och hänger. Och det märks på odlingslotterna där räta rader av rödbetor, koriander och jordgubbar trängs med en massa andra goda grejer.

”Det bästa med Gårdsten är att det finns så många olika kulturer här. Och det ska finnas mat för alla smaker tycker jag.”

Sanaz, bor och arbetar i Gårdsten Centrum

Nära naturen. Och allt annat viktigt.

Var vill du bo egentligen? I en spännande miljö där det alltid händer grejer, men där man ändå kan slappna av och bara vara? Hyfsat nära en sjö men ännu närmare skogen? Ja, i så fall vågar vi säga att du har hittat hem i Gårdsten. Här har du nämligen Lärjeån, Surtesjön och Vättlefjäll alldeles runt hörnet – perfekt vare sig du gillar att paddla kanot eller ligga i gräset och slappa. Soile som bott här längre än de flesta ger gärna sina bästa och mest naturnära tips: 

– Du kan gå runt hela Gårdsten. Det är mycket grönska, mycket träd och så har du ju skogen där borta. Och Surtesjön, där man kan bada. Du har ju även Ranneberget. Och vägen till Angered är väldigt fin, du går genom skogen och det tar inte mer än 25 minuter.

Självklart är det också nära till allt sånt där som gör vardagen både lättare och roligare, som butiker, vårdcentral, gymnasieskola, apotek och förskola. Och mitt i Gårdsten ligger ju Dalen – en jättepark med tennisplan, minigolfbana och lekplatser. 

Sofia Wallerbert

Sälj- och Marknadsansvarig Väst

Ringa -
eller skicka e-postmeddelande

Ett torg för alla

Det är inte bara bostäder som byggs, utan också ett nytt torg. Ett tryggt och bilfritt torg med restauranger och caféer. Extra grönska gör det till en trevlig plats att träffas på! Här ser du en del av det nya torget, Gårdstensbostäders nya kontor och en ny restaurang. 

Bilden är framtagen av Liljewall arkitekter för Gårdstensbostäder.

Babak om charkuterier, Gårdsten och livet

För 22 år sedan startade Babak en liten köttbutik i Gårdsten ihop med sin pappa. Då var det ingen som trodde att de skulle lyckas. Idag omsätter Babak kött & chark 50 miljoner och levererar till stora butiker och lyxiga restauranger både i och utanför Göteborg. Hit går du för att köpa riktigt fint kött till bra pris. Fråga Babak själv om tips på recept.

Babak startade också upp den färgsprakande fruktbutiken i Gårdsten Centrum. Och Café Candy som ligger bredvid. Tanken var aldrig att han skulle äga verksamheterna – han startade dem för att han tyckte att det saknades en bra frukt- och grönsaksaffär och ett bra lunchställe. Han bryr sig om området – som så många andra som arbetar och lever här.

Michael har stenkoll på stadsdelen. Och jobbar helst med ungdomarna.

– Vi jobbar mycket med näringslivet och med att få med våra ungdomar. Vi har drivit bygg- och fastighetsutbildningar, städutbildningar, butiksutbildningar, utomhusutbildningar, så att alla i stadsdelen får jobb.

Michael Pirosanto, vd Gårdstensbostäder