Anmäl intresse

H22 Alone together


Kan man bygga bort ensamhet?

Vem bor i framtidens vardagsrum?

Måste ett hus ha fyra väggar, eller kan vi tänka helt nytt? Det och mycket annat funderar vi på. Vi kallar det Alone together och du kan vara med från början. 

H22 City Expo i Helsingborg

Mellan 30 maj och 3 juli 22022 träffades världens ledare, forskare och experter i Helsingborg för att tillsammans lägga grunden för framtidens smarta städer. Nya tankar, fascinerande kunskap och kreativa idéer sprängde gränserna i innovativa projekt och utställningar.

Fotograf: David Lundin, Helsingborgs stad

Läs mer om stadsfestivalen >>

Hello, is it me you're looking for?

Det är dags att tänka till. Hur ser framtidens boende ut? Har alla en robot hemma, eller går vi tillbaka till 70-talets kollektiva hippiera. Sanningen ligger nog någonstans därimellan, men vad vet vi?

Pris: Ej fastställt
Avgift: Ej fastställt
Bostäder: 20
Lediga bostäder: 0
Typ: Lägenhet
Boarea: 20 - 150 kvm
Antal rum: 1 - 5 st
Tillträde: Ej fastställt
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Var med och forma framtidens boende!

Alone Together är Serneke, Lunds universitet, Malmö universitet, Öresundskraft och Helsingborg stads gemensamma forskningsprojekt kring framtidens boende. Under 2022 genomförs forskning med fokus ”Hur bygger vi bort ensamhet”. Om du besökte oss på H22 City Expo kunde du bli en del av utvecklingen och påverka ditt framtida boende. Är du nyfiken på hur det kommer bli redan nu kan du också anmäla ditt intresse till de framtida bostäderna. Hur skapas rätt förutsättningar för dig att vara en medmänsklig granne och hur designar man en bostad så att du lätt kan göra ekologiskt hållbara val?

Levererar drönaren post och paket direkt till din dörr? Har bostadsrätten ett system som gör att kylskåpet automatiskt beställer mjölk när den börjar ta slut? Genom djupanalyser undersöks hur era tankar ser ut om framtidens utmaningar, boende och innovationer. Hur går det att lösa framtidens problem med smarta lösningar idag – oavsett boendeform, familjesammansättning eller ekonomiska förutsättningar? Och givetvis, med miljön nära hjärtat.

Ambitionen är att ta det vidare och göra bostäder av det vi kommer fram till. Så att vi kan vara Alone Together.

Alexandra Gedda

Sälj- och marknadschef Syd

Ring 070-770 56 56
Skicka e-post

Jag vill vara med!

Anmäl intresse för att hålla dig uppdaterad om Alone together. 

Obligatoriska fält

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nere.

Projektstatus

Våra bostäder

Här ser du alla tillgängliga bostäder
Visa filter

Framtidens vardagsrum

Besökte du oss under H22 City Expo? I Framtidens vardagsrum kunde du läsa mer om Alone Together, interagera med delar av forskningen och bidra med dina tankar i en enkät eller djupintervju. Kanske passade du till och med på att spana in vår byteshylla för sticklingar och böcker - den cirkulära bokhyllan.

Serneke Bostads hållbarhetsarbete

För miljön, klimatet och alla som bor på planeten Tellus. Vi jobbar med hållbarhet på flera olika sätt. 

Vårt hållbarhetsarbete >>

Om oss

Det finns lika många anledningar att köpa ny bostad som det finns människor. Men det börjar alltid med att tänka nytt. Och det är även vårt tankesätt när vi utvecklar och bygger bostäder över hela Sverige.

Läs mer om Serneke Bostad >>

Alexandra Gedda

Sälj- och marknadschef Syd

Ring 070-770 56 56
Skicka e-post