Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

Kvarteret Jäntan, Landskrona


Park. Hav. Och city.

Kvarteret Jäntan - Landskronas nya landmärke

Teaterterrassen kommer att sticka i höjden med varierande tegel och kulörer i stadens egen palett. Lägenheterna i sig är hemtrevliga med smart förvaring för vardagens alla händelser. Och läget är minst sagt bra - från Kvarteret Jäntan kan du nå hela stan med hjälp av apostlahästarna eller stålhästen (d.v.s gå eller ta cykeln).

En skiss av hur Kvarteret Jäntan kan komma att se ut. 

– Landskrona är i sig en avlång stad med hamnar, stränder och hav längs hela kusten. Arkitekturen är fenomenal, det finns fantastiska byggnader här. Nya människor flyttar hit. Gamla landskronabor kommer tillbaka. Det är bara 20 minuter med tåget från Lund och det tror jag passar unga människor, speciellt de som studerar, berättar Håkan som jobbar på Landskrona stad.

 

"Jag tycker att Landskrona är en väldigt vacker stad och det finns aktiviteter för både barn och vuxna här. Citadellet och området omkring är fint med all natur."

Benjamin, landskronabo

Park. Hav. Och city. Med utsikt över hela Öresund.

Kvarteret Jäntan är ett nytt landmärke och ett helt kvarter med ca. 200 bostadsrätter mitt i Landskrona. Kvarteret Jäntan ligger precis mitt emot Landskrona Teater. Den närliggande parken heter Teaterparken och därför känns det självklart att döpa de två olika bostadsbyggnaderna till Teaterterrassen och Applåden. Först ut är Teaterterassen med säljstart 2019 och planerad inflytt 2021.

Landskrona, en historisk stadsmiljö med vackra, gedigna byggnader från flera tidsepoker. Här finns pittoreska små shoppinggator med mysiga caféer och restauranger med smaker från alla världens hörn, perfekta för mys. Landskrona passar dig som längtar efter ett liv bland kultur, gröna parker eller långa cykelvägar. Eller alltihop.

För den kulturintresserade finns det både museum, fotoutställningar och stilfulla byggnader du bara måste se. Starta dagen med en cykeltur och njut av en historisk stad blandad med parker och natur. Är det dags att piffa upp hemmet? Inredningsbuktiker finns det gott om!

There's a new Jänta in town.

Den som gillar att öppna sin dörr och ha hela staden till sitt förfogande kommer att stortrivas i Kvarteret Jäntan. Runt hörnet hittar du restauranger med kryddor från alla världens hörn, och vill du avnjuta en kopp kaffe tillsammans med dina vänner en lördag morgon finns caféet direkt nedanför. Därefter kanske det känns skönt med en långpromenad kring Landskronas Slott, även kallat Citadellet. Varför inte passa på att handla hem middagen till kvällen när du ändå är ute och går.

I Kvarteret Jäntan finns det mycket att göra

Göran Nyström är verksamhetschef på Landskrona Foto och är väl bekant med Landskrona.

– Att uppleva lugnet och skönheten i parker, runt våra stränder eller på Ven är faktiskt en lyx. Bara att gå omkring i Citadellkolonierna och se alla blommor och de många vackra stugorna är en unik upplevelse. Sedan tänker man ju gärna på god mat när man talar om lyx och då är vi ju rikt försedda med riktigt hög kvalitet genom Erikstorps Kungsgård och Ella i Kyrkbacken på Ven.