Nyproduktion i Älvängen


Välkommen till ängarna vid Göta Älv

Nybyggda bostäder i Älvängen

På ängarna nere vid Göta Älv, bara 20 minuter från Göteborg, är Älvängen en växande idyll. Här får löprundan och kantarellerna på skogsstigen enkelt en plats i vardagen.

Allt flyter på i Älvängen

Älvängen har fått sitt namn av ängarna vid Göta älv. Här susar det i säven, och fisken leker i vattnet. Lugnet och naturen är mumma för själen.

”Älven, skogen och pendlingsläget. Det känns nära.”

Emelie, bor i Älvängen

Nu skjuter Älvängen i höjden

Älvängen växer. Inte minst i popularitet hos allt fler som vill ha nära till skog och natur eller tryggt gångavstånd till barnens skola. Samtidigt som det går snabbt och smidigt att pendla både till Göteborg och till Trollhättan.

Emelie är kulbo och spenderar hälften av sin tid i Älvängen. ”Här får du skogspromenader och bastubad vid älven, samtidigt som du enkelt tar dig in till Göteborg. För mig är det det bästa av två världar”.

Målet är att Älvängen ska bli en attraktiv småstad med dubbelt antal invånare, och det märks. Här pågår ständigt olika byggprojekt och i takt med det växer serviceutbudet snabbt, även om sånt man behöver så som mataffärer, vårdcentral, affärer och en poppis pizzeria redan finns här.