Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

Borås centrum


Stor småstad eller liten storstad, du väljer själv

Christoffer om drivet och passionen i Borås

– Den här staden andas drivkraft och livskvalitet.

Christoffer lyfter snabbt fram fördelarna med att bo i Borås.

Om Christoffer inte hälsar dig välkommen på Arena Fitness kan det faktiskt bero på att han gjort en avstickare till Hell's Burger. Alla vet att det är här du hittar stans godaste hamburgare och till dags dato är rekordet hela 18 puckar eller 2610 gram kött i en burgare.

”Titta också på alla otroligt starka varumärken som kommer härifrån, det säger en hel del om vilken entreprenörsanda och vilket driv det finns i Borås.”

Christoffer

Stor och liten på samma gång

Borås är staden som balanserar mellan att vara en stor småstad och en liten storstad. I takt med kommunen, som är en av de snabbast växande i Sverige med lite drygt 100 000 invånare, växer Borås både på bredden, längden och höjden.

Att Borås är en levande stad märks inte minst under sommaren. Då vimlar det av folk på uteserveringarna nere vid ån. Och har du hört talas om sommartorsdagarna? Under sommarens varmaste torsdagar bjuds boråsare och besökare på ett av Sveriges största gratisnöjen. Kvällsshoppa i butikerna, ta med barnen på föreställning och konsert, eller bjud upp till dans i parken.

Christoffer som driver Arena Fitness lyfter fram fördelarna med att bo i Borås:
– Här finns ett otroligt brett utbud av allt du behöver och det finns dessutom alltid nära till hands.

För självklart är det inte bara på sommaren du kan underhålla dig i Borås. För att nämna några guldkorn finns bland annat djurpark, fina naturområden, skidarena, badhus och äventyrspark. Borås gator är som ett stort galleri där textilhistorien, design, konst och kultur ges plats. Och det är närheten till allt detta som boråsborna talar om. Den här staden har något för alla, helt enkelt.

Borås ligger i knallarnas hembygd och då blir utomhusmarknader en självklarhet

Vår som höst ordnas marknader på stora torget mitt i stan där det lokala näringslivet och stadens utbildningar lyfts fram tillsammans.

Textile Fashion Center – en kreativ mötesplats i Sveriges textilstad nummer ett

I det gamla industriområdet i Simonsland i centrala Borås ligger Textile Fashion Center. I ett område som varit hem för textilproduktion i nästan 100 år hittar du en mötesplats för idérika verksamheter inom mode, textil och design. Ett kreativt centrum för vetenskap, kultur, innovation och affärsverksamhet.