15 mar, 2019 / Magasinhusen etapp 3, köpprocessen

Det ska vara lätt och tryggt att köpa bostad

När du köper en bostad av Serneke gör du inte bara en bra investering. Du slipper också tidigare ägares skruvhål, repor i parketten och gamla vitvaror. Våra bostäder säljs till ett fast pris så du behöver inte stressa över budgivning, och lånelöftet blir enklare att hantera då du redan vet vad lägenheten kostar.


För att inte föreningen ska bli lidande av minskade intäkter från insatser och årsavgifter förvärvar dessutom Serneke de lägenheter som eventuellt inte blir sålda. Som en bonus erbjuder vi dessutom möjligheten att skjuta på tillträdet i tre månader, så att du får maximalt betalt för din befintliga bostad. Mer detaljerad information om vad det innebär att bo i en bostadsrätt  byggd av oss finns på sernekebostad.se/kopanytt


Steg 1. Anmäl intresse
När du hittat ett hem du gillar så anmäler du intresse på vår hemsida. Då får du information om projektet via mail, blir inbjuden till säljstart och får löpande information om projektet. Du förbinder dig inte till något, och det är helt kostnadsfritt.

Steg 2. Säljstart
Säljstarten innebär lägenheterna görs tillgängliga för dig att köpa. Information om de enskilda lägenheterna, pris och planlösningar publiceras innan säljstart. Vi publicerar alla bostäderna på hemsidan och meddelar när vi kommer starta försäljningen, sedan är det första person som gör intresseanmälan för den enskilda bostaden som erbjuds att köpa den. Du kan göra intresseanmälan till flera olika bostäder.

Steg 3. Skriv förhandsavtal
När du bestämt dig för en bostad skriver du på ett juridiskt bindande förhandsavtal som betyder att du nu är köpare av din nya bostad. I detta läge gör du en förskottsbetalning på 65 000 kr och visar ditt lånelöfte eller liknande intyg från din bank. Vi gör även en kreditupplysning.

Steg 4. Välj inredning
Bostäderna i Magasinhusen etapp 3 har redan från början ett genomtänkt och väl sammansatt inredningskoncept, du får ändå möjlighet att sätta din egen prägel på ditt hem. Vi går igenom de inredningsval du kan göra utöver standard, vad de kostar och sista dagen du måste ha meddelat dina beslut. Vi bjuder in till inredningskväll hos vår samarbetspartner Makajo i Malmö, efter det kommer du bli inbjuden till ett enskilt möte där vi går igenom inredningsvalen för just din bostad. Om du gör inredningsval för över 40 000 kr så delbetalar du 20% av inredningssumman när inredningsvalen signeras av dig. Är summan för dina tillval lägre än 40.000 kr betalar du hela summan innan tillträdet.

Steg 5. När bostaden byggs
Från det att du anmält intresse, och under tiden vi bygger din bostad, får du som köpare regelbundna nyhetsbrev via mail om vad som händer på bygget. Du kommer även att bjudas in till en eller flera informationsträffar. Ungefär fyra månader innan inflytt får du reda på datumet då du får tillgång till din lägenhet.

Steg 6. Skriv upplåtelseavtal
När bostadsrättsföreningens ekonomiska plan är klar och registrerad av Bolagsverket tecknas ett upplåtelseavtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. Nu är det cirka tre månader kvar till inflyttning, och då delbetalar du 10 % av bostadens totala pris. Tidigare inbetalningar du har gjort räknas av från beloppet. 

Steg 7. Flytta in
Innan inflytt besiktas boendet av en opartisk besiktningsman tillsammans med representanter från Serneke och representanter från Bostadsrättsföreningens styrelse. Resterande summa av bostaden betalas, inklusive eventuella kostnader för tillval. Vid inflyttning får du din nyckel, och vi går tillsammans igenom ditt nya hem. Sen är det bara att njuta av din nya bostad!