18 feb, 2019 / Säljstart, Magasinhusen, så funkar det, bank, lånelöfte

Säljstart - så funkar det i Magasinhusen

Alla byggherrar pratar om säljstart – men vad är egentligen en säljstart? Det är som det låter, starten för försäljningen. Det är alltså då du faktiskt kan köpa din lägenhet. Det finns lite olika sätt när man ”gör” en säljstart. Vissa bjuder in en VIP-kö som får, innan alla andra, välja bland de olika lägenheterna innan de släpps för allmän försäljning. Vissa släpper alla lägenheterna på en gång.

För Magasinhusen har vi redan haft två säljstarter. En för respektive etapp och hus. Vår tredje säljstart kommer vi sköta helt digitalt. Vi kommer helt enkelt att släppa lägenheterna till försäljning vid en viss tidpunkt och först till kvarn får först köpa. Datum och tid för ”säljsläppet” kommer vi kommunicera ut via mail, så se till att du har gjort en intresseanmälan – då får du informationen före alla andra.

Så här går köpet av din bostad i Magasinhusen till:

  1. Vi lanserar datumet för försäljningsstart.
  2. Information om alla bostäderna presenteras på hemsidan samt i tryckt form hos mäklarna.
  3. Lägenheterna släpps för försäljning, du gör din anmälan på nätet och blir kontaktad av mäklaren.
  4. Du och mäklaren skriver förhandsavtal och du betalar 65 000 kr.
  5. När vi har sålt 70% av lägenheterna kan vi börja bygga Magasinhusen etapp 3.
  6. Upplåtelseavtal skrivs 3-6 månader innan inflytt då betalar du handpenning som är 10% på insatsen.

Du kan redan nu förbereda dig:

  • Prata med din bank så att du har ett lånelöfte. Vi kräver ett lånelöfte för att du ska kunna skriva kontrakt på din lägenhet.
  • Smygtitta på de lägenheter som finns till salu i etapp 1 och 2. Etapp 3 kommer påminna väldigt mycket om de andra två husen men något spegelvända. Du kan också kolla i säljbroschyren för etapp 1 och 2 – där hittar du alla lägenheterna inklusive de som är sålda.
  • Gör en egen prioriteringslista på vad som är viktigast för dig. Markplan, eller utsikt? Ett extra rum till kontor eller övernattande gäster eller ett lägre pris? Ja du vet själv vad som är viktigast för dig. Men har du tänkt igenom detta innan, kommer det underlätta när du ska göra ditt val.

Sugen på att bli inbjuden? Gör din intresseanmälan redan idag om du inte gjort det – det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till någonting.

-> Läs mer om Magasinhusen