Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

Nyproduktion i Fjällbacka


En bohuslänsk pärla

Nybyggda bostäder i Fjällbacka.

Ja, du läste rätt. Projektet Badis är helt unikt. Inte bara när det kommer till läget mitt i Fjällbacka med utsikt mot havet, utan även designen och arkitekturen. Arkitekt är nämligen Andreas Martin-Löf Arkitekter. 

Hösten är den absolut bästa tiden på året här, intygar både Micke och Lina.

– Lugnet har lagt sig och nu är Fjällbacka bara vårt igen efter sommarens högtryck. Men de intensiva sommarmånaderna gör ju också att vi kan njuta av lugnet nu. Vi jobbar både mycket under högsäsong, när hösten och vintern kommer har vi istället mycket mer tid för varandra.

"Att få leva och jobba i Fjällbacka är helt fantastiskt, det är livskvalitet"

Ingemar

En inbjudan till Bohuslän

I detta bohuslänska kustsamhälle bor idag 1 000 invånare året runt. Under sommarmånaderna mångdubblas antalet i och med sommargästerna som vill koppla av vid västkusten. Inte så konstigt att de väljer just Fjällbacka - den mysiga hamnen, skärgården och den pittoreska stadskärnan gör orten till ett riktigt smultronställe.

Trots det låga antalet året runt-boende har Fjällbacka massvis av verksamheter och föreningar som ger liv och rörelse även under de svalare månaderna. Butiker, restauranger och caféer ligger tätt i gränderna och här hittar du allt från tapas och sangria till klassiska bohuslänska rätter, även en mörk och blåsig höstkväll. Visste du till exempel att ansjovis är ett Fjällbacka-recept?

Maria bor här året om och driver en klädbutik: 
– Det glädjer mig att fler upptäcker skärgården även på vintern. Många av mina kunder kommer hit för att handla istället för att gå i stan. De tycker det är mysigt att gå i gränderna här, det är en känsla att vara här som gör att de väljer oss.

En skärgård klädd i höst- och vinterskrud är något speciellt. Lugnet infinner sig och naturen får ta plats när stormen går och havet ryter. Skärgården i Fjällbacka anses vara en av de vackraste i Sverige och skaldjuren sägs vara de bästa i världen. The best of Bohuslän helt enkelt.

Skaldjuren i Fjällbacka sägs vara de bästa i världen 

Ingemars Fjällbacka-kräftor är en efterfrågad delikatess på lyxrestauranger i Europa, på prinsbröllop och inte minst på Nobelmiddagen. Men även restaurangerna i Fjällbacka serverar dessa färska skaldjur till boende och besökare.

Företagsamhet i Fjällbacka

Butikerna i Fjällbacka har alla ett bra samarbete och man stöttar varandra, även konkurrerande verksamheter. Likt Rogers drivs de flesta butikerna av kvinnor, varför vet Maria inte, möjligtvis har det något med uthålligheten att göra menar hon med glimten i ögat.

– Vi Fjällbacka tjejer har skapat något unikt, vår business går bra och vi har väldigt roligt ihop, säger Maria.