Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

Nyproduktion i Hyllie, Malmö


Bo hållbart i Hyllie

"wow vad smidigt det är att bo här..."

När Ida Herbertsson, 29, flyttade till Malmö från Göteborg valde hon Hyllie för att läget gjorde vardagen smidig, ett ord hon ofta återkommer till. När Ida några år senare skulle flytta igen valde hon att bo kvar i området. En plats som hon tycker ger bra jobbmöjligheter med närheten till Köpenhamn och Malmö, och allt det hon värdesätter i vardagen.
 "Kommunikationen var a och o när jag flyttade hit. Jag har rest mycket i jobbet och varit i Stockholm nästan varje vecka. Då har det varit väldigt skönt att kunna åka till Kastrup. Jag har många gånger tänkt, wow vad smidigt det är att bo här."

Att vara inne i stan på 3 minuter tycker Ida är fantastiskt och lyfter fram att tågen går jämt. I stadsdelen som hon sett växa med en blandning av människor finns allt det hon värdesätter i vardagen, som träning och handling.
 "Jag har bra mataffärer nära och slipper gå till snabbköpet. Jag uppskattar också att Nordic Wellness finns här. Hyllie har vad jag behöver på daglig basis, det är huvudanledningen till att jag fortfarande vill bo kvar. Det är så smidigt att bo här!"

Ett av Malmös mest expansiva områden.

Sedan citytunneln öppnades 2010 har Hyllie växt med raketfart. Det finns planer för cirka 12 000 bostäder inom de närmsta 10 åren. Det är inte bara bostäder som byggs utan även kontor och stora arbetsgivare som Lidl, IKEA och Boozt.com har valt Hyllie som arbetsplats. 

”Vi blir allt fler invånare i storstäderna samtidigt som allt blir mer och mer elektrifierat.”

Patrik Thuring, Projektledare för Hållbar Stadsutveckling på E.ON.  

Att bo i hypade Hyllie betyder att du stolt kan kalla dig en äkta "öresundare".

Hyllie är ett av Malmös mest expansiva områden. Tidigare känt för sitt karaktäristiska vattentorn och Malmö Arena, är det nu innovativa bostäder och fastigheter som väcker intresse och uppmärksamhet.

Det är mycket som händer i Hyllie och som gör att det nu är ett av Malmös snabbast växande bostadsområden — som dessutom snart kan stoltsera med ett av Sveriges absolut smartaste bostadshus. 

Företag lockas också av den inspirerande stämningen i området. Kontor och handel, samt hotell och konferenser har hittat hit. För dig som inte jobbar i Hyllie eller centrala Malmö är Köpenhamn ett hett alternativ. Hyllie är ett kommunikationsnav och närheten till bron har gjort området intressant även för danska medborgare.

Oavsett om du lever ett familjeliv med barn, ett singelliv med sena utekvällar, eller har slagit ned bopålarna tillsammans med en partner finns det service som gör livet lite lättare. Att ha nära till skolan, jobbet eller affären är ofta ett plus. På Hyllievångskolan går barnen från F-klass till åk 6 och i samma byggnad finns Iduns förskola. Ytterligare förskolor (bland annat en uteförskola) är planerade. Handlar gör du på Emporia eller City Gross där du hittar allt du behöver. I Hyllie finns alla förutsättningar för att ha en hållbar livsstil!

I Hylliea bygger vi Brf Solkvarteret. Här kan du läsa mer och anmäla intresse för att få löpande information om de nyproducerade bostäderna.

"Jag älskar att jobba i Hyllie"

- Här finns allt vi behöver; närhet till pendling både via tåg och bil, nära till flygplatsen för våra internationella gäster och såklart allt liv och rörelse. Här känns det verkligen som om man befinner sig på en i en multinationell miljö.

Petra Wahlström, Property Development på Lidl.

Citytunneln ger dig flow

7 minuter tar det att åka med pendeltåget mellan Malmö C och Hyllie C. Hyllie Station är en knutpunkt där du också enkelt tar dig till Köpenhamn på 30 minuter.

Malmö har högt satta mål

”Hållbarhet och miljö är väldigt högt på agendan. Malmö har exempelvis som mål att hela staden ska försörjas av 100 procent förnybar el år 2030.”

Patrik Thuring, Projektledare för Hållbar Stadsutveckling på E.ON.

Vad händer i Hyllie? 

Mycket är på gång i en av Malmös snabbast växande stadsdelar!