Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

ANMÄL INTRESSE

DELA PROJEKT  

Brf Solkvarteret


Kraften kommer från huset

Kraften kommer från huset!

I Brf Solkvarteret kommer kraften från huset, som elen till din läslampa, till exempel. Eller energin som krävs för att värma upp stekpannan, så att du kan njuta av goda pannkakor till frukost. 

I takt med att behovet av ett hållbart levnadssätt ökar, krävs nytänkande och innovativa lösningar. Vi på Serneke Bostad är oerhört glada att få bygga Sveriges häftigaste hållbarhetshus tillsammans med E.ON.

”Hållbarhet och miljö är väldigt högt på agendan. Malmö har exempelvis som mål att hela staden ska försörjas av 100 procent förnybar el år 2030” berättar Patrik Thuring, Projektledare för Hållbar Stadsutveckling på E.ON.

3 minuter till tåget, 3 minuter till city

Det brukar sägas att 3 är ett magiskt nummer. Det tycker vi också, för så är verkligen fallet när det kommer till pendlingsavstånd till och från din bostad. Det tar bara 3 minuter att gå till Hyllie pendelstation från Brf Solkvarteret och tåget tar dig in till city och Triangelstationen på 3 minuter. Med detta magiska pendlingsläge kan du enkelt sova 3 minuter extra på morgonen.

En grönskande park utanför dörren

I Brf Solkvarteret kommer du bo du granne med ett prunkande grönområde. När huset är klart för inflyttning står parken färdig. Här kan du omfamna en vänlig grönskas rika dräkt - utan att behöva ta dig längre än utanför ytterdörren. Ta en löprunda, ha picknick med dina nära och kära eller låt barnen leka i det gröna medan du laddar batterierna med en god bok i skuggan under ett träd.

Pris: 1 100 000 - 4 500 000 kr
Avgift: Ej fastställt
Bostäder: 83
Typ: Lägenhet
Boarea: 29 - 123 kvm
Antal rum: 1 - 5 st
Tillträde: 2021
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Bo i Sveriges häftigaste hållbarhetshus!

I Brf Solkvarteret kommer all kraft från huset. Serneke Bostad och E.ON kommer i en spännande symbios bygga Sveriges häftigaste hållbarhetshus i Malmö. Tillsammans gnuggar vi geniknölarna och skapar bostadsrätter med grön intelligens. Och med riktigt häftig arkitektur.

Det byggs som aldrig förr i Sverige för att förse framtidens invånare med bostäder, samtidigt ökar behovet av ett hållbart levnadssätt. En utmaning för framtiden i Malmö, och andra storstadsområden i världen, är att förse invånarna med elektricitet. En ännu större utmaning är att förse bostäder och boende med förnybar energi. Brf Solkvarteret drivs av hållbar energi skapad i huset.   

—    ­I Brf Solkvarteret ska vi skapa Malmös absolut smartaste boende kopplat till den senaste tekniken som finns att tillgå. 
 Jonas Håkansson, regionchef på Serneke Projektutveckling. 

I Brf Solkvarteret lagrar stora batterier el från takets solpaneler så att solelen kan nyttjas även vid sämre väder och energin från hissens inbromsningar tas tillvara. I ett solcellsträd på gården laddar du din cykel så att du snabbt kan ta dig ut på äventyr. Dessutom gör digitala lås och digitala tjänster det lätt att göra rätt.

Men Brf Solkvarteret blir inte bara extremt energismart. Arkitekturen är något utöver det vanliga och med inspiration från New York kan du bo i ett town house eller i det ståtliga naturhuset med en fasad av hållbart naturträ.

Läget är perfekt för den som vill ha ett smidigt boende. Här följer du barnen säkert till den nya förskolan som du når till fots. Du kan hänga med vännerna på den gröna innergården med eget växthus eller ta en löptur i den nya parken som kommer ligga precis utanför din dörr. Här tar du tåget till city på 3 minuter och till Köpenhamn på 15 minuter. Det kan inte bli enklare!

Säljstart för Brf Solkvarteret är planerad till januari 2019, och flytta in kan du göra 2021. Skicka in din intresseanmälan redan nu!

 

Emma Johansson

Fastighetsmäklare
Ring 0763-109603
Skicka e-post

Mattias Jansson

Fastighetsmäklare
Ring 073-500 93 04
Skicka e-post

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nere.

Projektstatus

Våra bostäder

Här ser du alla tillgängliga bostäder
Visa filter

Kraften i huset

Brf Solkvarteret är ett intelligent och hållbart boende där vi tänkt på många smarta detaljer, från hur husets får sin energi till hur du hämtar ut paket från posten. Hela taket nyttjas för solceller och batterier i fastigheten lagrar solelen så att den kan nyttjas även vid sämre väder. Hissen genererar energi och i parkeringshuset har du tillgång till elbilspool. Det kallar vi bra kraft i huset. Digitala lås gör att du slipper nyckeln och huset kommer till och med ha en sharing office där du hämtar ut dina paket så att du inte behöver ta dig till något utlämningsställe. Självklart har huset gemensamma lådcyklar för att du enkelt ska kunna transportera dig hållbart från A till Ö. Här finns också ett gemensamt växthus och cykelmekarplats! Det här är framtidens boende.

Warehouse: Industriell arkitektur och stora fönster

Bo i ett hus med New-York-attityd i rött industriellt tegel med utanpåliggande balkonger i svart stål som ger ett kaxigt intryck. Warehouse får stora fönster från golv till tak, smarta gemensamma cykelbalkonger och hållbara tekniska lösningar som underlättar vardagen.

”Vi ville ha kontrasterna mellan det varmare Naturhuset och det hårdare industriella. Warehouse som blir ett urbant tegelhus med klassiska drag. Vi jobbar med modern byggteknik och gärna med stora glasytor. Det är trevligt, man får in dagsljus och kontakt med omgivningen”.

- Hans Willehader, arkitekt på Kjellander Sjöberg. 

Bo med träterrasser och träfasad i naturhuset

Naturhuset sticker verkligen ut i Hyllie med sin vackra träfasad, häftiga utanpåliggande trappor mellan våningarna som skapar ett eget konstverk och gemensamma terrasser. Huset ligger närmst parken och vi tar in det gröna med klätterväxter och en blomstrande innergård med växthus. På taket som sticker ut som en hatt och skapar naturligt väderskydd får vi plats med alla de solceller vi behöver för att ge bostaden kraft. I Naturhuset kan du bo med radhuskänsla på två våningar eller i en genomgående ljus lägenhet med balkong i kvällssol.

”I de yteffektiva mindre lägenheterna kommer vi ha industriglasväggar som delar sovrummet med hallen så vi får in en industrikänsla och som ger ännu mer dagsljusinsläpp i lägenheten. Golven är ljusa vilket också ger en luftig känsla”.

- Linda Ericsson, projektutvecklare

 

Här är några av alla kraftfulla idéer som vi arbetar med i Brf Solkvarteret.

 • Solceller for the win

  På taken finns helintegrerade solceller som tar vara på solens sköna strålar. Lösningar som i sig är en del av klimatskalet på fastigheten. 

 • Hissnande energiåtervinning

  Hissarna i Solkvarteret tar vara på den energi som skapas vid exempelvis inbromsningar och skickar tillbaka energin in i systemet. Kort sagt, i Solkvarteret genererar till och med hissarna el. 

 • Fordonspool förenklar vardagen

  Du har tillgång till elbilspool i det angränsande parkeringshuset. Vi utnyttjar elbilarnas batterier i den planerade elbilspoolen i Solkvarteret som energilager, ett så kallas Sun-2-Vehicle-2-Grid. Dessutom kommer elcyklar finnas till hands.

 • Du slipper ha nycklar!

  Varje lägenhet kommer att ha digitala lås vilket ger möjlighet för dig att ge andra access att komma in i din lägenhet när du inte är hemma. Detta ger möjlighet för dig att ta emot matkassen på arbetstid eller boka städning via Sernekes app för digitala tjänster.

 • Verktygspool för den händiga

  Behöver du låna en slagborr eller en insexnyckel? För att lätt kunna låna verktyg och andra prylar av varandra så finns det en verktygspool där du enkelt kan registrera de saker du kan tänka dig att låna eller hyra ut.

Care of Serneke – Ditt hem i en liten app

Ett nytt hem innebär oftast många nya saker att hålla koll på. Men du kan vara lugn. Din bostad är kopplad till care of Serneke som samlar och tar hand om allt som är hemma. Här får du massor med tjänster som både förenklar och förgyller din vardag.

Till exempel alla viktiga bostadshandlingar, koll på energiförbrukning och klimatavtryck, bredband och de bästa hemnära tjänsterna. I appen finns dessutom ett community där du har direktkontakt med både styrelse och grannar, om du exempelvis vill låna en slagborr eller få en uppdatering från senaste stämman. Och mycket, mycket mer. Ditt hem i en liten app, helt enkelt.

Jag vill veta mer om Brf Solkvarteret!

En intresseanmälan innebär att du får uppdateringar om Brf Solkvarteret via din mail.
Den tar 20 sekunder att genomföra och du förbinder dig inte till någonting.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.