Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

ANMÄL INTRESSE

DELA PROJEKT  

Brf Solkvarteret


Kraften kommer från huset.

Solkvarteret är smartness personifierat - i ett samarbete med E.ON

Vi på Serneke Bostad är oerhört glada att få bygga Sveriges energismartaste bostadsrätter tillsammans med E.ON.

”Hållbarhet och miljö är väldigt högt på agendan. Malmö har exempelvis som mål att hela staden ska försörjas av 100 procent förnybar el år 2030” berättar Patrik Thuring, Projektledare för Hållbar Stadsutveckling på E.ON.

Grönskande park utanför dörren

I Brf Solkvarteret kommer du bo du granne med ett prunkande grönområde. När huset är klart för inflyttning står parken färdig. Här kan du omfamna en vänlig grönskas rika dräkt - utan att behöva ta dig längre än utanför ytterdörren. Ta en löprunda, ha picknick med dina nära och kära eller låt barnen leka i det gröna medan du laddar batterierna med en god bok i skuggan under ett träd.

3 minuter till tåget, 3 minuter till city

Det brukar sägas att 3 är ett magiskt nummer. Det tycker vi också, för så är verkligen fallet när det kommer till pendlingsavstånd till och från din bostad. Det tar bara 3 minuter att gå till Hyllie pendelstation från Brf Solkvarteret och tåget tar dig in till city och Triangelstationen på 3 minuter. Med detta magiska pendlingsläge kan du enkelt sova 3 minuter extra på morgonen.

Pris: Ej fastställt
Avgift: Ej fastställt
Bostäder: 81
Typ: Lägenhet
Boarea: 20 - 140 kvm
Antal rum: 1 - 4 st
Tillträde: 2021
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Bo i Sveriges häftigaste hållbarhetshus!

I Brf Solkvarteret kommer all kraft från huset. Serneke Bostad och E.ON kommer i en spännande symbios bygga Sveriges häftigaste hållbarhetshus i Malmö. Tillsammans gnuggar vi geniknölarna och skapar bostadsrätter med grön intelligens. Och med riktigt häftig arkitektur.

Det byggs som aldrig förr i Sverige för att förse framtidens invånare med bostäder, samtidigt ökar behovet av ett hållbart levnadssätt. En utmaning för framtiden i Malmö, och andra storstadsområden i världen, är att förse invånarna med elektricitet. En ännu större utmaning är att förse bostäder och boende med förnybar energi. Brf Solkvarteret drivs av hållbar energi skapad i huset.   

—    ­I Brf Solkvarteret ska vi skapa Malmös absolut smartaste boende kopplat till den senaste tekniken som finns att tillgå. 
 Jonas Håkansson, regionchef på Serneke Projektutveckling. 

I Brf Solkvarteret lagrar stora batterier el från takets solpaneler så att solelen kan nyttjas även vid sämre väder och energin från hissens inbromsningar tas tillvara. I ett solcellsträd på gården laddar du din cykel så att du snabbt kan ta dig ut på äventyr. Dessutom gör digitala lås och digitala tjänster det lätt att göra rätt.

Men Brf Solkvarteret blir inte bara extremt energismart. Arkitekturen är något ut över det vanliga och med inspiration från New York kan du bo i ett town house med egen trädgård eller i det ståtliga trähuset.

Läget är perfekt för den som vill ha ett smidigt boende. Här följer du barnen säkert till den nya förskolan som du når till fots. Du kan hänga med vännerna på den gröna innergården med eget växthus eller ta en löptur i den nya parken som kommer ligga precis utanför din dörr. Här tar du tåget till city på 3 minuter och till Köpenhamn på 15 minuter. Det kan inte bli enklare!

Säljstart för Brf Solkvarteret är planerad till januari 2019, och flytta in kan du göra 2021. Skicka in din intresseanmälan redan nu!

Caroline Andersson

Sälj- och Marknadskoordinator

Ring 070-086 51 25
Skicka e-post

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nere.

Projektstatus

Våra bostäder

Här ser du alla tillgängliga bostäder
Visa filter

Kraften i huset

Brf Solkvarteret är ett intelligent och hållbart boende där vi tänkt på många smarta detaljer, från hur husets får sin energi till hur du hämtar ut paket från posten. Hela taket nyttjas för solceller och batterier i fastigheten lagrar solelen så att den kan nyttjas även vid sämre väder. Hissen genererar energi och i parkeringshuset har du tillgång till elbilspool. Det kallar vi bra kraft i huset. Digitala lås gör att du slipper nyckeln och huset kommer till och med ha en sharing office där du hämtar ut dina paket så att du inte behöver ta dig till något utlämningsställe. Självklart har huset gemensamma lådcyklar för att du enkelt ska kunna transportera dig hållbart från A till Ö. Kanske en sväng till IKEA? Här finns också ett gemensamt växthus och cykelmekarplats! Det här är framtidens boende.

Smidigt boende med smart app

Vi använder ny teknik för att ge dig en enklare tillvaro. I en helt ny app får du smarta lösningar som gör vardagen lättare. Här hittar du inte bara din boendepärm med all information du behöver, du kan också kommunicera med grannar, boka leveranser och tjänster som städning via appen. Kanske behöver du låna verktyg eller hitta någon att samåka med? Den digitala anslagstavlan gör det enkelt!

Det ska vara lätt att göra rätt. Här är några av alla idéer vi arbetar med.

 • Solceller for the win

  På taken finns helintegrerade solceller som tar vara på solens sköna strålar. Lösningar som i sig är en del av klimatskalet på fastigheten. 

 • Hissnande energiåtervinning

  Hissarna i Solkvarteret tar vara på den energi som skapas vid exempelvis inbromsningar och skickar tillbaka energin in i systemet. Kort sagt, i Solkvarteret genererar till och med hissarna el. 

 • Fordonspool förenklar vardagen

  Du har tillgång till elbilspool i det angränsande parkeringshuset. Vi utnyttjar elbilarnas batterier i den planerade elbilspoolen i Solkvarteret som energilager, ett så kallas Sun-2-Vehicle-2-Grid. Dessutom kommer elcyklar finnas till hands.

 • Du slipper ha nycklar!

  Varje lägenhet kommer att ha digitala lås vilket ger möjlighet för dig att ge andra access att komma in i din lägenhet när du inte är hemma. Detta ger möjlighet för dig att ta emot matkassen på arbetstid eller boka städning via Sernekes app för digitala tjänster.

 • Verktygspool för den händiga

  Behöver du låna en slagborr eller en insexnyckel? För att lätt kunna låna verktyg och andra prylar av varandra så finns det en verktygspool där du enkelt kan registrera de saker du kan tänka dig att låna eller hyra ut.

Jag är intresserad!

Bo i Malmös smartaste hus.