Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

03 feb, 2020 / intervju, projektutvecklare, bo i Hyllie, köpa nyproduktion

Den nya grannen är värd att vänta på.

Hyllie ligger Carl varmt om hjärtat, han är projektutvecklare för Brf Solkvarteret och bor nästan granne med tomten. Carl och hans fru såg potentialen i området när de för fem år sedan köpte en nyproducerad lägenhet i det snabbväxande Hyllie. ”Det är speciellt att köpa nyproduktion, när man gör det måste man föreställa sig några år framåt. Det är värt att vänta och kunna flytta in i något som ingen annan har bott i. Och det är skönt att slippa buda mot andra.”

 

Långt innan Carl började jobba på Serneke följde han arbetet kring projektet Brf Solkvarteret. ”I branschen har intresset för Malmös hållbaraste hus varit stort. Brf Solkvarteret är ett kaxigt projekt som sticker ut inte bara designmässigt, utan också med nya och innovativa lösningar.” Solpanelerna ger de boende tillgång till förnybar energi, det finns batterier som lagrar energi för att den ska kunna användas även när solen inte skiner precis som energin från hissens inbromsningar. Brf Solkvarteret är resultatet av ett samarbete med E.ON som kommer att vara ansvariga för driften av solcellerna och batterier efter husen är färdiga.

 

I Hyllie har husen olika personligheter och utseenden. Längre fasader varieras med kortare husväggar. Höga hus blandas med lägre. Det ger en organisk känsla, nästan som en skog med olika typer av träd som växer i sin egen takt. Om 20 år ska man inte känna att allt byggdes under samma tidsperiod. Samma sak gäller med Brf Solkvarterets två bostadshus. Det ena har rött industriellt tegel med utanpåliggande balkonger i svart stål för att skapa New-York-attityd. ”Tegel är fantastiskt material, det kommer från lera och håller bra! Tegel gör att husen får en fin karaktär tycker jag. Naturhuset byggs med en träfasad vilket är nytänkande här i södra Skåne. Det är fortfarande ovanligt i Malmö idag, men det räcker med att åka upp till Växjö och det är vanligare att se hus med träfasader och trästommar.”

 

Carl sitter även med i sin bostadsrättsföreningens styrelse där de har märkt en ökad efterfrågan på lägenheterna. ”De som växt ur sina lägenheter vill gärna bo kvar i samma område. Det finns en marknad eftersom man oftast kan sälja sin bostad för mer än priset man köpte den för. Man får betalt för att man var långsiktig i sitt köp. Läget är otroligt! Du har nära till tåget, på tre minuter tar du dig till Triangeln. Lika smidigt är det att åka till Kastrup och Köpenhamn. Du har egentligen all service här för alla inköp, inte bara på Emporia. Svågertorp och Ikea ligger bara 5 minuter bort med lådcykel.” 

Läs mer om Brf Solkvarteret >>