Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

30 jan, 2019 / naturhuset, Hyllie, solkraft, trä, Brf Solkvarteret

Hyllies häftiga naturhus

Naturlig träfasad, gemensamma balkonger, etagelägenheter med egen uteplats och ett tak av solceller som ger huset energi. Naturhuset sticker verkligen ut i Hyllie med sin vackra fasad av naturligt trä och entrébalkonger som bärs upp av limträbalkar. Linda Eriksson, projektutvecklare för Brf Solkvarteret, ville skapa en mjuk övergång till den nya grannparken i Hyllie, Dagvattenparken.

”På husets fasad skapar listverk och entrébalkongerna i trä ett eget konstverk likt en skulptur. Vi jobbar med naturmaterial, vertikal växtlighet och låter klätterväxter omge byggnaden så att vi binder ihop parken med kvarteret”. 

Huset får gott om sociala ytor och trapporna utanpå fasaden tar dig lätt till grannar och vänner. I bottenplan kommer det finnas etagelägenheter som liknar radhus med egen uteplats, medan de högst upp får stora balkonger mot parken och gemensamma terrasser i söder.  Alla lägenheter i huset är genomgående och kvarteret är vinklat så att kvällssolen når balkongerna mot parken. Här skapar vi ljusa vackra lägenheter.

”I de yteffektiva mindre lägenheterna kommer vi ha industriglasväggar som delar sovrummet med hallen så vi får in en industrikänsla och som ger ännu mer dagsljusinsläpp i lägenheten. Golven är ljusa vilket också ger en luftig känsla”.

Taket blir extra häftigt och går ut som en hatt som skapar solskydd och som gör plats åt alla de solceller vi behöver för att ge kraft åt hållbarhetshuset.

 

Vill du hålla dig uppdaterad om Brf Solkvarteret? Anmäl intresse här!