Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

11 dec, 2018 / Arkitekt, Kjellander Sjöberg, Arkitektur, Hållbarhet, New York, Warehouse

Warehouse: industriell arkitektur och stora fönster

Bo i ett hus med New-York-attityd i rött industriellt tegel med utanpåliggande balkonger i svart stål som ger ett kaxigt intryck. I Brf Solkvarteret får du stora fönster ända ner till golv och hållbara lösningar som smarta gemensamma cykelbalkonger. Arkitekten Hans Willehader är uppdragsansvarig arkitekt på Kjellander Sjöberg.

”Vi ville ha kontrasterna mellan det varmare Naturhuset och det hårdare industriella. Warehouse blir ett urbant tegelhus med klassiska drag. Vi jobbar med modern byggteknik och gärna med stora glasytor. Det är trevligt, man får in dagsljus och kontakt med omgivningen”.

Huset är ritat för att skapa en öppenhet och för att möta gatan på ett socialt sätt. De stora glaspartierna längst med bottenplan gör att man kan vara en del av gaturummet.

”Lägenheterna blir genomlysta och genomgående från gård och gata så att man kan titta genom dem. Det gör stor skillnad. Sovrummen ligger mot gården och kök och vardagsrum ligger ut mot gatan. Där man lever och där man vill skapa de sociala sammanhangen”.

Kroppen på huset får ett mörkt rödbrunt tegel som ger ett vertikalt uttryck med modelära linjer i jämna avstånd med strikt form. En vacker industriell byggteknik.

”Även gårdsmiljön är gestaltad på samma sätt. I dessa moduler får du pergola, platser att vistas på, växthus, plats för att leka med barn. Gestaltningen av saker och ting hänger ihop arkitektoniskt. Det är kanske inget man tänker på men det skapar lugn och harmoni. De mjuka värdena är genomtänkta i hur man upplever platsen.”

 

Vill du hålla dig uppdaterad om Brf Solkvarteret? Anmäl intresse här!