Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

08 okt, 2018 / Solkvarteret, planritningar, hållbarhet

Planering är A och O...

För att skapa ett hus där människor vill bo och leva krävs genomtänkta planritningar. Vi på Serneke Bostad vill också att du ska få lite utöver det vanliga och det är något vi alltid har i tankarna när vi tillsammans med arkitekten arbetar fram planritningen. Ett nära samarbete med arkitekten är mycket viktigt säger Sara Nilsson som är biträdande projektutvecklare i Solkvarteret.

Vi på Serneke Projektutveckling är ansvariga för att huset går att bygga medan arkitekternas roll är att gestalta och komma med förslag på exempelvis fasader och planlösningar. Det som har varit det mest spännande med Solkvarteret är utgångspunkten i hållbarhet. Allt i huset, varje process och val som görs utgår ifrån en hållbarhetstanke. Till exempel väljer vi att ha tegel på fasaden som är ett hållbart material, detta kombinerar vi med någon form av trä – just nu håller vi på att diskutera fram vilket trämaterial det kommer bli.

På bilden syns Sara Nilsson, Biträdande Projektutveckare, Linda Ericson, Projektutvecklare, och Alexandra Gedda, Sälj-och Marknadschef för Region Syd. Bakom kameran finns Sälj-och Marknadskoordinator Caroline Andersson. 

-> Till Solkvarterets webbsida