Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

12 feb, 2019 / Brf Solkvarteret, Dagvattenpark, Hyllies Stadsdelspark, arkitekttävling, vinnande bidrag, vision

Ta en sväng i parken - men vilken av dem?

Yes, du kommer kunna välja! 

Dagvattenparken: nästan som din egen trädgård
Ovan ser du det vinnande bidraget i arkitekttävlingen för Hyllie Stadsdelspark. Men som om det inte vore nog med Stadsdelsparken skapas ännu ett "vattenhål" för Hyllieborna. Den 23 000 kvadratmeter stora Dagvattenparken är den park som kommer ligga absolut närmast Brf Solkvarteret. Nästan vägg i vägg, skulle en kunna säga. Under bron kommer det finnas gungor (häftigt!) och grilla kommer du också kunna göra på de anlagda grillplatserna. Dagvattenparken kommer att stå klar i april 2020. 

"En stor del av parken kommer att utgöras av äng. Men den blandas även upp med lövträd, barrträd och exotiska träd. Mitt i grönskan kommer oväntade vyer, hemliga platser och lekfulla inslag dyka upp. Små oaser att upptäcka eller bara att njuta av i förbifarten." Läs mer om Dagvattenparken på Hyllie.com

Park i anslutning till Solkvarteret, Malmö_Serneke Bostad_2_.jpg

Hyllie Stadsdelspark: söder om Brf Solkvarteret
Planerna för Hyllie Stadsdelspark (som den heter i dagsläget) börjar ta form. Här kan du se det vinnande bidraget i arkitekttävlingen. Som alltid med arkitekttävlingar så kanske det inte kommer att se ut exakt som bidraget är utformat, men det är en bild av tanken bakom. Det ser ut att bli helt fantastiskt, om vi får säga det själva. Brf Solkvarteret ligger bara några kvarter norröver.

Det kommer bli Hyllies största park och med sina 64 000 kvadratmeter är den ungefär lika stor som Kungsparken eller Folkets park i Malmös innerstad. 

-> Se visionen för den Hyllie Stadsdelspark