Anmäl intresse

Lynx


Storstadsliv på riktigt

Bo i ett 17 våningar högt lodjur

Lynx betyder lodjur på latin. Och i det här lodjuret kan du bo.

Storstadsliv på riktigt

Med restauranger, caféer, butiker och kontor i samma byggnad som bostäderna ger Lynx känslan av ett riktigt stadsboende. Ett myllrande stadsliv som lever dygnet runt möter direkt utanför porten. Ingen annan stans i Göteborg blir densiteten av människor som både bor, arbetar, umgås och pluggar lika tät– och tack vare Karlastadens bilfria gator får människor ta plats utan konkurrens.

Nordens högsta granne

Strax öster om Lynx ligger Karlatornet som med sina 245 meter blir Nordens högsta byggnad. Här ligger bostäder, hotell, spa och en utsiktplats och Skybar på hisnande våning 69. Karlatornet sätter hela området på kartan och kommer med stor sannolikhet att locka både turister och övriga Göteborgare till Karlastaden.

Pris: Ej fastställt
Avgift: Ej fastställt
Bostäder: 0
Lediga bostäder: 0
Typ: Lägenhet
Boarea: 30 - 200 kvm
Antal rum: 1 - 5 st
Tillträde: Höst/vinter 2026
Upplåtelseform: Bostadsrätt

På frontrow i Karlastaden

Lynx har ett frontläge i den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen. Huset får restauranger, caféer och butikslokaler i gatuplan, moderna kontor och däröver lägenheter på våning 7-17. Kvarteret har tre huskroppar som alla toppas med stora takterrasser med utsikt över älven, staden och myllret på gatorna nedanför. Under ligger garaget med plats för både bilar och cyklar, härifrån tar du enkelt hissen direkt upp till ditt våningsplan.

 

 

Marcus Cyrillus

Sälj- och marknadsansvarig

Ring 070-083 82 98
Skicka e-post

Jag är intresserad!

Lev storstadslivet i Lynx.

Obligatoriska fält

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nere.

Projektstatus

Våra bostäder

Här ser du alla tillgängliga bostäder
Visa filter

En plats där folk bor, jobbar, umgås och handlar

Karlastaden blir en helt ny stadsdel på Lindholmen i Göteborg. Här ska bostäder och kontor varvas med butiker, restauranger, kulturcentrum, förskola och service. Bland annat. Ambitionen är att skapa en modern blandstad som lever dygnet runt. En plats folk gärna besöker från andra delar av Göteborg, Sverige och världen.

 

Mytologi och stjärnbilder

Namnen på Karlastadens byggnader är inspirerade av mytologi och stjärnbilder, precis som gatunamnen där stadsdelen byggs. Det här är Karlatornets grannar: 

Lynx
I Lynx kommer det finnas både bostäder, kontor och butikslokaler. Lynx betyder lodjur på latin vilket är passande då byggnaden är belägen på Lodjursstråket.

Auriga
Auriga ligger vid Kuskens gata och stjärnbilden Kusken heter just Auriga på latin. Den högsta delen blir 36 våningar med 30 våningar bostäder. Auriga är en av de större byggnaderna i Karlastaden där det både ryms kulturcentrum, förskola, kontorslokaler samt butiker och restauranger i bottenplan.

Callisto
Callisto kommer att angränsa till det som idag heter Callistotorget. Callisto är namnet på Jupiters näst största måne och solsystemets tredje största. Byggnaden är 7 våningar hög. I bottenplan blir det butiker och restauranger.

Virgo
Namnet Virgo syftar på den latinska versionen av stjärnbilden Jungfrun. Virgo blir ett bostadshus på 27 våningar med butiker och restauranger i bottenplan.

Cassiopeja
Cassiopeja är en stjärnbild på norra stjärnhimlen. Byggnaden blir ett tornhus på 43 våningar som kommer att innehålla bostäder, butiker och restauranger i bottenplan samt eventuellt kontorslokaler.

Aries
Aries betyder vädur på latin och är även en stjärnbild på norra stjärnhimlen. Byggnaden har totalt 12 våningar med bostäder samt butiker och restauranger i bottenplan.

Capella
Capella är namnet på den starkast lysande stjärnan i stjärnbilden Kusken. Capella blir ett blandkvarter med bostäder på 17 våningar och troligtvis äldreboende, gymnasieskola, BmSS-boende (Bostad med Särskild Service) samt vårdcentral.

Marcus Cyrillus

Sälj- och marknadsansvarig

Ring 070-083 82 98
Skicka e-post

Det är för tillfället problem med vissa sidor på sernekebostad.se, vi jobbar på att få allt på plats så fort som möjligt.