Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

Anmäl intresse

Karlatornet Penthouse


Bo en nivå högre. På alla sätt.

Skyskrapa i världsklass

– Skylinen kommer för alltid att vara påverkad. Tornet kommer att bli DEN nya symbolen för Göteborg och högst troligt ett landmärke även för hela Sverige i internationella sammanhang.

Med arkitektens egna ord

“At the very top of the tower, there are individual units with direct connections to the outside with terraces enabling the experience of the differences in seasons, the weather, the different views through the city. There will be a phenomenal experience coming up from the city of Gothenburg to this place that is actually your own, knowing also when looking at that tower: that is where I live, at the top of that tower.”

LINNEA ISÉN Skidmore, Owings & Merrill

Karlatornet – i gott sällskap

Skidmore, Owings & Merrill som ritat Karlatornet ligger bakom några av världens högsta och mest spektakulära byggnader, t ex Burj Khalifa i Dubai och One World Trade Center i New York. Den internationellt kända arkitektbyrån har vunnit fler utmärkelser än någon annan. 2014 vann de tillsammans med den danska arkitektbyrån Entasis tävlingen om vem som skulle få rita Karlatornet.

Juryns motivering
"Ett identitetsskapande förslag som tar ett smart helhetsgrepp om både skyskrapa och stadsmiljö. Förslaget integrerar närmiljön till en helhet som ger möjlighet till en levande stadsmiljö. Skyskrapans tydliga identitet ger karaktär och vitalitet till Lindholmen"

Pris: 5 910 000 - 69 395 000 kr
Avgift: 0 kr
Bostäder: 12
Lediga bostäder: 5
Typ: Karlatornet
Boarea: 29 - 370 kvm
Antal rum: 1 - 7 st
Tillträde: 2024
Upplåtelseform: Äganderätt

Välkommen till Karlatornet Penthouse

Föreställ dig en plats som ingen tidigare upplevt, högt, högt över staden. Här vaknar du med en milsvid utsikt över Göteborg i en toppmodern lägenhet, omsorgsfullt designad av några av Sveriges främsta arkitekter. Du har tillgång till gym, spa och hotellservice – beställ upp middagen, skicka ner tvätten eller få städat inför helgens middag.

Karlatornet blir med sina 73 våningar och 245 meter Nordens högsta byggnad. I toppen av tornet ligger Penthouse - 12 exklusiva lägenheter som upplåts med äganderätt. Här finns möjlighet till ett boende utöver det vanliga, i alla avseenden. Högre än så här går det inte att bo någonstans i hela Norden.

Ingen insyn, maximal utsikt

Varje detalj är noga genomtänkt, inredningen är av högsta klass och materialen valda med yttersta omsorg. Takhöjden är väl tilltagen, från drygt tre meter upp till åtta meter med dubbel takhöjd. Precis som i övriga Karlatornet sträcker sig alla fönster från golv till tak för att ta till vara på den magnifika utsikten. I flera lägenheter finns en privat vinterträdgård med öppen spis och vikdörrar i glas. Öppna upp och njut av friheten, 240 meter över staden.

Som att äga en villa 240 meter upp i luften

En lägenhet med äganderätt kallas för ägarlägenhetsfastighet. Lägenheten är en egen fastighet och ägandet är identiskt med att äga exempelvis en villa. Som ägare till en lägenhet i Penthouse blir du lagfaren ägare och har full rådighet över fastigheten. Det ger dig större friheter att nyttja lägenheten som du vill än vad en lägenhet med bostadsrätt ger.

Till varje lägenhet hör en privat parkeringsplats i garaget under Karlastaden. Härifrån går expresshiss hela vägen upp till Penthouse med en maxhastighet på ca 30 km/h.

Välkommen att kontakta mäklaren för mer information.

Niklas Berntzon

Fastighetsmäklare, Eklund Stockholm New York

Ring 076-889 97 80
Skicka e-post

Intresseanmälan

Vill du bo högst i Norden?

Obligatoriska fält

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nere.

Projektstatus

Våra bostäder

Här ser du alla tillgängliga bostäder
Visa filter

Karlatornet Skybar. Mer sky än någon annan bar.

Högt över Göteborg med utsikt över hav och land ligger Karlatornet Skybar. Skybaren ligger på våning 69 och kommer att vara en fantastisk mötesplats och naturlig samlingspunkt i Göteborgs uteliv och en attraktion som kommer att locka besökare från när och fjärran. Utsiktsplatsen i anslutning till baren är tillgänglig för alla. Välkommen upp, upp, upp.

Fakta om Karlatornet

 • Bostäderna

  I Karlatornet finns drygt 600 bostäder i olika storlekar, allt från smarta ettor på 25 kvadratmeter till lägenheter på tre våningar och nästan 400 kvadratmeter. De flesta av bostäderna ingår i någon av de fyra bostadsrättsföreningarna. Längst ner finns Studio Apartments och högst upp ligger Penthouse som upplåts med äganderätt. 

   

  Karlatornet Studio Apartments
  18 lägenheter, våning 3-4. Upplåts med äganderätt. (Lanseras 2022)


  Brf Karlatornet 1:1
  257 lägenheter, våning 5–27

   

  Brf Karlatornet 1:2
  100 lägenheter, våning 28–37

   

  Brf Karlatornet 1:3 (Twisten)
  168 lägenheter, våning 39–57 

   

  Brf Karlatornet 1:4 (Skylevel)
  56 lägenheter, våning 59–66 

   

  Karlatornet Penthouse
  12 lägenheter, våning 70–73. Upplåts med äganderätt.

 • Hissnande

  Karlatornet kommer att utrustas med höghastighetshissar med ett intelligent styrsystem som ”lär sig” hur människor förflyttar sig i tornet och anpassar körningarna därefter. För att säkra ett smidigt personflöde kommer Karlatornet att förses med hissar som är förberedda för uppkoppling mot molnet och som därför kan förutse eventuella problem innan de uppstår. I Karlatornet kommer det finnas fem hissar, varav tre hissar går hela vägen upp till högsta våningen. Uppskattningsvis är det cirka 3 000 människor som beräknas använda hissarna på dagligen. Hissarna färdas i 8 respektive 6 m/s. Det går därför snabbt att ta sig mellan våningarna. Det kommer ta cirka 30 sekunder att åka från entréplan upp till Penthouse på våning 70, utan stopp. 

 • Parkering

  Under hela Karlastaden kommer det att finnas ett parkeringsgarage i två plan med plats för både bilar och cyklar. Garaget nås genom två nedfarter och parkeringsplatserna kommer att samnyttjas. Som boende i Karlatornet tar du smidigt hissen ner till garaget. Vissa lägenheter är garanterad en parkeringsplats, till övriga platser upprättas en kö. Kontakta mäklaren för mer information.

 • Faciliteter och service

  Karlatornet är på flera sätt ett boende utöver det vanliga, där tillgång till utvalda faciliteter ingår i månadsavgiften. Dessutom finns möjligheten att ta del av den service som erbjuds av det intilliggande hotellet mot tillkommande kostnad, som exempelvis room service, tvätt och städning.

   

  • Gym på våning 2 i Karlatornet
  • Tillgång till hotellets spa med relax, pool och bastu (ingår i Skylevel och Penthouse)
  • Möjlighet att boka behandlingar i hotellets spa (tillkommande kostnad)
  • Lobby med reception
  • Takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling
  • Bio-/aktivitetsrum
  • Bokningsbart kök + matplats för större sällskap, i anslutning till takterrass
  • Kylrum på entréplan för exempelvis hemkörning av matkassar
  • Skötselrum för hunden
  • Medlemskap i bilpool
 • Restauranger & uteliv

  Det kommer att finnas flera restauranger, caféer och barer i Karlastaden, som komplement till det utbud som redan finns på Lindholmen.

 • Bilpool och kollektivtrafik

  Som boende i Karlatornet ingår ett medlemskap i bilpool som kommer finnas i nära anslutning till tornet. Karlastaden kommer att ha mycket goda förbindelser till centrum och övriga Göteborg via kollektivtrafik. Med flera buss- och båtlinjer når du centrum på under 10 minuter. 

Niklas Berntzon

Fastighetsmäklare, Eklund Stockholm New York

Ring 076-889 97 80
Skicka e-post