Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

Till intresseanmälan

Karlatornet Skylevel


Välkommen till ett nytt sätt att bo

Kök som ger mersmak

En riktigt modern byggnad måste såklart ha riktigt moderna lösningar i köket. Här finns genomtänkta flöden så att du kan laga mat på ett smart och smidigt sätt. Här finns utvalda maskiner och innovativa material som gör det enklare att hålla rent efteråt. Här är det lätt att hitta inspiration och gott om plats för att samla familj och vänner. Att omge sig med genomtänkta lösningar och färger gör köket till en härlig plats både för stora och små.

Karlatornet – i gott sällskap

Skidmore, Owings & Merrill som ritat Karlatornet ligger bakom några av världens högsta och mest spektakulära byggnader, t ex Burj Khalifa i Dubai och One World Trade Center i New York. Den internationellt kända arkitektbyrån har vunnit fler utmärkelser än någon annan. 2014 vann de tillsammans med den danska arkitektbyrån Entasis tävlingen om vem som skulle få rita Karlatornet.

Juryns motivering
"Ett identitetsskapande förslag som tar ett smart helhetsgrepp om både skyskrapa och stadsmiljö. Förslaget integrerar närmiljön till en helhet som ger möjlighet till en levande stadsmiljö. Skyskrapans tydliga identitet ger karaktär och vitalitet till Lindholmen"

Tänk hotell, fast hemma

Karlatornet kommer du ha tillgång till ett unikt serviceutbud. Beställ roomservice direkt hem till lägenheten – perfekt för en middag efter en lång dag eller brunch efter en lång natt. Det kommer också finnas möjlighet att beställa städning och tvättning, eller ta hissen direkt till hotellets gym och spa.

Pris: 7 650 000 - 21 250 000 kr
Avgift: 4 355 - 10 454 kr
Bostäder: 56
Lediga bostäder: 8
Typ: Karlatornet
Boarea: 50,5 - 190 kvm
Antal rum: 2 - 5 st
Tillträde: 2022
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Välkommen till Karlatornet Skylevel

Föreställ dig en plats som ingen tidigare upplevt, högt, högt över staden. Här vaknar du med en milsvid utsikt över Göteborg.

Här bor du i en toppmodern lägenhet med tillgång till gym, spa, pool och unik service – beställ upp middagen, skicka ner tvätten eller få städat inför helgens middag. Här tar du hissen direkt till minglet i skybaren, grillfesten på den gemensamma takterrassen eller hänget i hotellbaren. Här tar du ett kliv och kommer direkt ut i folkvimlet bland affärer och restauranger i Karlastaden, Göteborgs nya stadsdel.

Skylevel är lägenheterna på våning 59-66 i Karlatornet. De ligger en nivå högre vad gäller storlek, kvalitet, material och service. Här finns en oöverträffad utsikt, möjlighet till extra tjänster från hotellet och utvalda, exklusiva lokaler. Bostäderna håller en genomgående hög nivå vad gäller såväl storlek och material, med mörklaserad parkett på golven, kök från Binova, rymliga walk-in closets och fönster från golv till tak. Här väntar ett boende av hög, internationell klass.

Här nedan kan du se alla lediga lägenheter i Karlatornet Skylevel. Kontakta mäklaren för mer information.

Camilla Johansson

Fastighetsmäklare
Skicka e-post

Marie Guregård

Fastighetsmäklare
Skicka e-post

Jag är intresserad!

Bo i Nordens högsta byggnad i en ny levande stadsdel i centrala Göteborg

Obligatoriska fält
This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nere.

Projektstatus

Våra bostäder

Här ser du alla tillgängliga bostäder
Visa filter

Karlatornet Skybar. Mer sky än någon annan bar.

Högt över Göteborg med utsikt över hav och land ligger Karlatornet Skybar. Skybaren ligger på våning 69 och kommer att vara en fantastisk mötesplats och naturlig samlingspunkt i Göteborgs uteliv och en attraktion som kommer att locka besökare från när och fjärran. Utsiktsplatsen i anslutning till baren är tillgänglig för alla. Välkommen upp, upp, upp.

Fakta om Karlatornet

 • Bostäderna

  I Karlatornet finns cirka 600 lägenheter från våning 5 upp till våning 73. Lägenheterna delas in i fyra bostadsrättsföreningar baserat på våningsplan, varav den översta bostadsrättsföreningen är lägenheterna i Skylevel, våning 59-66. De tre översta våningarna, Penthouse, upplåts med äganderätt.

 • Hissnande

  Hissarna i Karlatornet kommer att bli höghastighetshissar med ett intelligent styrsystem som ”lär sig” hur människor förflyttar sig i tornet och anpassar körningarna därefter. För att säkra ett smidigt personflöde kommer Karlatornet att förses med hissar som är förberedda för uppkoppling mot molnet och som därför kan förutse eventuella problem innan de uppstår. I Karlatornet kommer det finnas fem hissar, varav tre hissar går hela vägen upp till högsta våningen. Uppskattningsvis är det cirka 3 000 människor som beräknas använda hissarna på dagligen. Hissarna färdas i 8 respektive 6 m/s. Det går därför snabbt att ta sig mellan våningarna. Det kommer ta cirka 30 sekunder att åka från våning 1 till Penthouse på våning 70, utan stopp. 

 • Parkering

  Ett parkeringsgarage byggs under Karlastaden med plats för såväl bilar som cyklar. Härifrån går hissar upp till Karlatornet. Vissa lägenheter är garanterad en parkeringsplats, till övriga platser upprättas en kö. Kontakta mäklaren för mer information.

 • Gemensamma lokaler

  Lobby med reception, terrass på våning 14, gym, biorum, bokningsbart kök med tillhörande matplats för större sällskap, aktivitetsrum, kylrum för exempelvis hemkörning av matkassar samt skötselrum för hunden. Tillgång till utvalda faciliteter i hotellet ingår i månadsavgiften.

 • Restauranger & uteliv

  Det kommer att finnas flera restauranger, caféer och barer i Karlastaden, som komplement till det utbud som redan finns på Lindholmen.

 • Kollektivtrafik

  Busshållsplats finns vid Lindholmsallén några meter bort, där bland annat buss 16 stannar som tar dig till Nordstan på åtta minuter. Dessutom finns Älvsnabben såväl som den kommande linbanan.

En plats där folk bor, äter, jobbar, umgås och shoppar

Karlastaden blir en helt ny, myllrande stadsdel på Lindholmen i Göteborg. Här ska bostäder och kontor varvas med butiker, restauranger, kulturcentrum, förskola och service. Bland annat. Ambitionen är att skapa en modern blandstad som lever dygnet runt. En plats folk gärna besöker från andra delar av Göteborg, Sverige och världen.