Bostäder

Studio Apartments

Studio Apartments

Se lägenheterna i Karlatornet Studio Apartments

På våning 3 och 4 i Karlatornet finner du Studio Apartments. 

Se lägenheterna

Hotellservice, gym och spa. Hemma.

I direkt anslutning till Karlatornet ligger hotellet med restaurang, gym och spa. Som boende i Studio Apartments har du tillgång till hotellets service och faciliteter samt Karlatornets alla gemensamma lokaler.

En speciell del av Karlatornet

I Karlatornet finns 611 lägenheter i olika storlekar, allt från smarta ettor på 25 kvadratmeter till lägenheter på tre våningar och nästan 400 kvadratmeter. De flesta av bostäderna ingår i någon av de fyra bostadsrättsföreningarna. Längst ner finns Studio Apartments och högst upp ligger Penthouse som upplåts med äganderätt. 

Läs mer om Karlatornet >>

Pris: 3 400 000 - 5 500 000 kr
Avgift: 0 kr
Bostäder: 18
Lediga bostäder: 0
Typ: Lägenhet
Boarea: 24 - 54 kvm
Antal rum: 1 - 2 st
Tillträde: November 2023
Upplåtelseform: Äganderätt

Ett drömboende för företaget, dig själv, eller någon helt annan.

Studio Apartments består av 18 lägenheter på våning 3 och 4 i Karlatornet. Nästan markkontakt, men med tillgång till alla Karlatornets höjdpunkter. Materialen är av hög kvalitet, takhöjden väl tilltagen och designen skapad av några av Sveriges främsta arkitekter.

Lägenheterna i Studio Apts. upplåts med äganderätt. Smidigt för dig som är företagare som fritt kan låna ut lägenheten till medarbetare eller kunder. För att göra livet ännu enklare finns full tillgång till Karlatornets service med städning och tvätt – och självklart finns möjlighet att beställa room service från hotellet i samma byggnad.

Köper du lägenheten som privatperson kan du göra bostaden till ditt eget drömhem, eller enkelt hyra ut den till någon annan när du vill.

 

Ett boende utöver det vanliga

- Tillgång till gym på våning 2 i Karlatornet
- Tillgång till spa med relax, pool och bastu
- Möjlighet att beställa room service, tvätt- och städtjänst (kostnad tillkommer, pris ej fastställt)
- Medlemskap i Karlatornets egen bilpool ingår
- Tillgång till Karlatornets gemensamma lokaler, såsom takterrass med anslutande bokningsbart kök, mötesrum, spel-/aktivitetsrum, bibliotek, kylrum på entréplan för matkassar beställda på nätet, post- och paketrum samt skötselrum för hunden.

Försäljning pågår
Försäljning pågår just nu - se aktuella lägenheter här. För mer information eller visning av lägenheter är du välkommen att kontakta våra mäklare Camilla Johansson eller Marie Guregård.

Camilla Johansson Cederlöf

Mäklare Karlatornet High Rise, Twisten och Skylevel
Ring 072-210 57 00
Skicka e-post

Marie Guregård

Mäklare Karlatornet High Rise, Twisten och Skylevel
Ring 072-200 75 70
Skicka e-post

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nere.

Optimalt läge i Göteborg

Med sina 73 våningar och 245 meter blir Karlatornet Nordens högsta byggnad. Karlatornet växer fram i den nya stadsdelen Karlastaden på expansiva Lindholmen. Ett attraktivt och centralt läge i Göteborg, vackert beläget precis vid älven.

I Karlastaden byggs åtta nya kvarter med bostäder, kontor, butiker, restauranger, hotell, skola och vårdcentral. Här skapas en ny blandstad, full av liv och rörelse.

Karlastaden knyts samman med övriga centrum genom täta busslinjer och färja över älven. Många människor åker dagligen till och från området. Granne med Karlastaden ligger bland annat Lindholmen Science Park med flera svenska och internationella företag. Allt som allt har cirka 20 000 människor sin arbetsplats på Lindholmen.

Lägenhet med äganderätt - vad innebär det?

 • Som att äga en villa

  En lägenhet med äganderätt kallas för ägarlägenhetsfastighet. Lägenheten är en egen fastighet och ägandet är identiskt med att äga exempelvis en villa. Som ägare av en ägarlägenhetsfastighet är du lagfaren ägare av lägenheten och har full rådighet över den. Det ger dig större friheter än vad en lägenhet med bostads- eller hyresrätt ger.

 • Full koll på ekonomin

  Som ägare till en ägarlägenhetsfastighet har du full kontroll över finansieringssituationen. Detta skiljer sig från en lägenhet med bostadsrätt där du dels har ett evenutellt privat bolån för din lägenhet och dels är bunden till bostadsrättsföreningens lån. Det medför att du är beroende av dina grannars ekonomiska situation eftersom ni har lån tillsammans. Detta slipper du vid äganderätt.

 • Fritt fram att hyra ut

  Ägarlägenhetsfastigheten kan överlåtas och hyras ut utan begränsning. Om du hyr ut din lägenhet blir du hyresvärd och den som hyr lägenheten blir förstahandshyresgäst. Det är helt upp till dig som ägare till lägenheten att styra över uthyrning och upplåtelse då det inte finns någon bostadsrättsstyrelse som först ska ge sitt godkännande.

 • Del i en samfällighet

  De boende i Karlatornet delar på husets gemensamma kostnader, såsom förvaltning av fasad, hissar och övriga gemensamma ytor. Ägarlägenhetsfastigheten är en del av en samfällighetsförening sköter den löpande förvaltningen av husets alla gemensamma anläggningar. För detta debiteras ägarlägenhetsfastigheterna efter andelstal som fastställs av lantmäterimyndigheten. Samfällighetsavgiften beräknas bli cirka 400 kr/kvm/år.

Så går köpet till

AKTIEBOLAG
Varje lägenhet i Karlatornet Studio Apts. är förpackad i ett aktiebolag. Köparen köper aktierna i bolaget genom ett aktieöverlåtelseavtal. I samma stund som aktieö­verlåtelseavtalet ingås, ingås även ett avtal om totalen­treprenad (TE-avtal), parkeringsavtal och ett avtal om medialeverans. TE-avtalet säkerställer att lägenheten kommer att byggas enligt de villkor som överenskoms. Parkeringsavtalet ger lägenhetsinnehavaren rätt att nyttja det gemensamma parkeringsgaraget. I mediaavta­let hanteras lägenhetens anslutning till fiber, el, vatten och avlopp.

JORDABALKSKÖP
Lägenheten kan köpas genom ett konventionellt jorda­balksköp om man inte vill ha den i ett aktiebolag. Lägen­heten säljs då av aktiebolaget till köparen. Det är viktigt att vara medveten om att stämpelskatt faller ut i sam­band med detta som du som köpare bär kostnaden för. Önskar du genomföra ett jordabalksköp är det du som köpare som råder över processen och ombeds nogsamt undersöka samtliga skattemässiga konsekvenser.

BETALNINGSUPPLÄGG
Att erlägga vid kontraktstecknande: 150 000 kr

Att erlägga 6 månader före tillträde: 20 % av lägenhetens pris

Att erlägga på tillträdesdagen: Resterande del av lägenhetens pris

Bra att veta

LAGFART
Samma krav på lagfart ställs som vid köp av en vanlig fastighet. Vid aktieöverlåtelse faller ingen kostnad för lagfart ut då den lagfarna ägaren fortfarande är aktie­bolaget. Om man gör ett jordabalksköp och köparen är en privatperson utgår en lagfartskostnad på 1,5 % av fastighetens värde.

PANTSÄTTNING
Den lagfarna ägaren av fastigheten kan lösa pantbrev och pantsätta fastigheten på samma sätt som ett små­hus.

UTHYRNING
Sker på samma sätt som enfamiljshus. Hyreslagens reg­ler om förstahandsuthyrning ska tillämpas.

ÖVERLÅTELSE
Sker på samma sätt en vanlig fastighet.

FASTIGHETSAVGIFT
Lika småhus.

FASTIGHETSTAXERING
Lägenheten värderas enligt samma regler som hyreshus.

BESKATTNING
Vid försäljning reavinstbeskattas lägenheten på samma sätt som småhus.

STÄMPELSKATT
Ingen stämpelskatt utgår vid försäljning av aktier.

FASTIGHETSAVGIFT
Utgår från aktieöverlåtelseavtalets datum.

DEKLARATION
Lägenheten deklareras som ett aktiebolag. Om du som privatperson blir ägare av aktiebolaget ska du vara medveten om de särskilda regler som ställs av aktiebo­lagslagen.

Camilla Johansson Cederlöf

Mäklare Karlatornet High Rise, Twisten och Skylevel
Ring 072-210 57 00
Skicka e-post

Marie Guregård

Mäklare Karlatornet High Rise, Twisten och Skylevel
Ring 072-200 75 70
Skicka e-post