Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

Nyproduktion i Kungälv


Lugnt och grönt

Mikael lämnar inte Kärna

Mikael Johansson, 51, bor i Gunneröd strax utanför Kärna. Han driver ett åkeribolag och pendlar ofta till Göteborg där många av lastbilarna står. 
"Jag trivs jättebra här. Jag är uppväxt på landet. Efter en tuff arbetsdag så är det är skönt att sätta sig på balkongen och slappna av samtidigt som man hör fågelkvittret. Det tycker jag är underbart."

Hur skulle du vilja lyfta med Kärna?
"Havet, golfen och Tofta herrgård. Där är det jättefint. Kovikshamn och Marstrand, såklart. Vid Nordön finns det fina stränder."

Båt och bad i Kovikshamn

Det är poppis att ha båt i Kärna och omnejd. Många har sin båt i Kovikshamn, där det också finns ett utmärkt bad. 11 minuter tar det med bilen - men för miljön och din hälsas skulle så fungerar det utmärkt att ta cykeln. 

Om du tar färjan hamnar du direkt i Säve. Det är många Volvoanställda som bor här. Det är smidigt.

Mikael Jansson

Lantliv i civilisationen

Kärna är en tätort i Kungälv kommun. Ett litet samhälle på landsbygden, lugnt och tryggt cirka tio kilometer väster om Kungälv och ungefär 23 km från Göteborg. Här finns bland annat skola, livsmedelsbutiker, äldreboende och vårdcentral. 

- Det känns att du är nära havet, säger Mikael Jansson. "Man kanske skaffar en styrpulpet eller liten båt. Det är ju bara 5-6 km. Jag har närmast till Hjelms bryggor. Där är det fint."

Mitt i Kärna skapar Serneke ett nytt kvarter med bostäder i blandad form, både radhus och lägenheter. Dessutom bygger vi en helt ny skola som planeras att stå klar 2022 – lagom i tid för inflyttningen i bostäderna i Kärna Berså.

Sofia Wallerbert

Sälj- och Marknadskoordinator Väst

Ringa -
eller skicka e-postmeddelande

Klok som en bok

Ja, om du tar en promenad i Kärnas bokskog är det lätt att känna frid i själen. Naturen runt Kärna är helt fantastisk. Bland de trolska träden kan du låtsas att du är med i en saga av John Bauer. 

Ta en tur till Marstrand

18 minuter med bil tar det att åka till Marstrand. Unna dig något på det välkända Havshotellet, eller ta färjan över till ön och se dig omkring. På sommaren flockas turisterna i den här seglingsmetropolen och det är lätt att dras med i den bekymmersfria känslan som råder. Det enda du behöver fundera över är vad du ska välja för smak på din glass.