Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

Landskrona centrum


Park. Hav. Och city.

Kulturlivet är en viktig del för människorna här.

– Vi bjuder in teatergrupper och gästspelare och arrangerar färdiga föreställningar. Då och då fixar vi jazzkvällar, stand-up och berättarkvällar, berättar kulturstödschef Håkan Persson.

Konstnärer bidrar till den kreativa kraften i staden.

I Landskrona finns både museum, konsthall, bibliotek och det historiska slottet, Citadellet. Under sommaren intar Landskronakarnevalen stadens gator. På Österleden vid södra infarten till Landskrona hittar du även Fröfabriken. Här har ett helt våningsplan på 1600 kvadratmeter renoverats för att passa konstnärers, fotografers och kulturproducenters specifika behov och verksamheter.

 

"Jag tycker att Landskrona är en väldigt vacker stad och det finns aktiviteter för både barn och vuxna här. Citadellet och området omkring är fint med all natur."

Benjamin, landskronabo

Park. Hav. Och city. Med utsikt över hela Öresund.

Landskrona, en historisk stadsmiljö med vackra, gedigna byggnader från flera tidsepoker. Här finns pittoreska små shoppinggator med mysiga kaféer och restauranger med smaker från alla världens hörn, perfekta för höstmys. Landskrona passar dig som längtar efter ett liv bland kultur, gröna parker eller långa cykelvägar. Eller alltihop.

För den kulturintresserade finns det både museum, fotoutställningar och stilfulla byggnader du bara måste se. Starta dagen med en cykeltur och njut av en historisk stad blandad med parker och natur. Är det dags att piffa upp hemmet? Inredningsbuktiker finns det gott om!

Den gröna rofyllda ön Ven ligger bara en kort båttur bort. Hyr en tandemcykel med en vän och upptäck allt som ön har att erbjuda. Eller snöra på dig golfskorna och slå några bollar på golfbanan utanför stan. Ta ett dopp i havet. Efteråt kan du äta en god lunch och njuta av vågorna precis intill.

– Landskrona är i sig en avlång stad med hamnar, stränder och hav längs hela kusten. Arkitekturen är fenomenal, det finns fantastiska byggnader här. Nya människor flyttar hit. Gamla landskronabor kommer tillbaka. Det är bara 20 minuter med tåget från Lund och det tror jag passar unga människor, speciellt de som studerar, berättar Håkan som jobbar på Landskrona stad.

Görans bästa tips för en helt vanlig onsdagkväll

Göran Nyström är verksamhetschef på Landskrona Foto och är väl bekant med Landskrona.

– Att uppleva lugnet och skönheten i parker, runt våra stränder eller på Ven är faktiskt en lyx. Bara att gå omkring i Citadellkolonierna och se alla blommor och de många vackra stugorna är en unik upplevelse. Sedan tänker man ju gärna på god mat när man talar om lyx och då är vi ju rikt försedda med riktigt hög kvalitet genom Erikstorps Kungsgård och Ella i Kyrkbacken på Ven.

En stad under utveckling

Andreas bor i Landskrona. Han gillar staden och utvecklingen som är på gång. Positivt är att det kommer att finnas utrymme för butiker på de nedre planen i bostadskvarteren, menar han. Det blir som en förlängning av den gågata som redan finns mitt i city.

Arkitekten Fredrik Hansson om visionen

– Visionen är att tillföra bostäder i en historisk miljö och addera kvaliteter som utvecklar Landskrona. Det handlar mycket om att ta med de värden som redan finns och föra med dessa in i framtiden. Att skapa en byggnad och ny entré som annonserar Landskronas historia och nya stadskärna på samma gång.