Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

Anmäl intresse

Cirkus Lorensberg


Lorensberg blir åter en färgstark manege

Nyproduktion i Göteborg

Med sitt utmärkta läge blir det nya kvarteret en knutpunkt mellan Södra vägen och Kungsportsavenyn. Här skapar vi en oas mitt i staden, där du både vill bo och vistas.

En plats där Poseidon trängs med prisade restauranger

Cirkus Lorensberg har ett grymt läge i Sveriges restaurangstad nummer 1. Ska du äta i Göteborg, så äter du bäst i Avenyområdet. Här hittar du bland annat två Michelinprisade stjärnkrogar, två Bib-gourmand-vinnare och 19 av Sveriges bästa restauranger enligt White Guide.

Cirkus Lorensberg – ett bidrag till stadslivet

 

Serneke vann 2016 markanvisningstävlingen för projektet Cirkus Lorensberg. I dagsläget pågår ett parallellt uppdrag tillsammans med Göteborgs Stad – där fyra team ska ge förslag på den nya utformningen för projektet. Fokus då, som nu ligger på att skapa hållbara bostäder, blandade upplåtelseformer och verksamheter. 

Pris: Ej fastställt
Avgift: Ej fastställt
Bostäder: 250
Lediga bostäder: 0
Typ: Lägenhet
Boarea: 50 - 150 kvm
Antal rum: 2 - 5 st
Tillträde: Ej fastställt
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Nya bostäder i Göteborgs kulturella hjärta

Nu ska den här platsen i Göteborgs hjärta åter få pulsera. Plat­sens historia med besök av cirkus och världsartister ska inspirera till ett levande och öppet kvarter – Cirkus Lorensberg. Med sitt utmärkta läge blir kvarteret en knutpunkt mellan Södra Vägen och Kungsportsavenyn. Här skapar vi en oas mitt i staden, där du både vill bo och vistas.

Totalt blir det ca. 250 lägenheter på Cirkus Lorensberg, både bostadsrätter och hyresrätter. Men kvarteret kommer att vara så mycket mer än bara en plats att bo. Med butiker i bottenplan blir det ett livfullt kvarter som binder ihop evenemangsstråket med övriga stan.

Idéerna är många, men Cirkus Lorensberg ska locka till möten. Det viktigaste här blir mat, lek och grönska och allt detta ska finnas inom räckhåll både för boende och besökare. Kanske vill du strosa i gränderna, säga hej till drivna företagare med alla möjliga typer av verksamheter, smaka en bit ost på marknaden eller läsa en bok i kvarterets park?

Arbete med detaljplan pågår och beräknas preliminärt vara klart under 2024.

Frågor eller funderingar?

Maila oss så hjälper vi dig!

Skicka e-post

Jag är intresserad!

Bo i ett levande, öppet och grönt kvarter med närhet till allt, mitt i centrala Göteborg

Obligatoriska fält

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nere.

Projektstatus

Våra bostäder

Här ser du alla tillgängliga bostäder
Visa filter

När det nya får chans bland det gamla

Cirkus Lorensberg blir ett så kallat "infill-projekt", vilket är ganska ovanligt. Det innebär att den centrala stadskärnan förtätas eller "fylls i" med nya byggprojekt, vilket ställer höga krav på att de nya husen ska passa in i karaktären.

Frågor eller funderingar?

Maila oss så hjälper vi dig!

Skicka e-post