Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

Till intresseanmälan

Cirkustomten


Lorensberg blir åter en färgstark manege

Daniel om trender, kostymer och Avenyn

Herrekipering är ett av hans stora intressen och även om han är ung har han redan hunnit jobba 10 år med herrmode.

En plats där Poseidon trängs med prisade restauranger

Cirkustomten har ett grymt läge i Sveriges restaurangstad nummer 1. Ska du äta i Göteborg, så äter du bäst i Avenyområdet. Här hittar du bland annat två Michelinprisade stjärnkrogar, två Bib-gourmand-vinnare och 19 av Sveriges bästa restauranger enligt White Guide.

Cirkustomten – ett vinnande förslag i samarbete med Semrén & Månsson

Serneke vann markanvisningstävlingen genom ett projekt som skapar ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet genom att blanda olika typer av verksamheter, sociala ytor, upplåtelseformer och gröna ytor.

Pris: Ej fastställt
Avgift: Ej fastställt
Bostäder: 250
Lediga bostäder: 0
Typ: Lägenhet
Boarea: 50 - 150 kvm
Antal rum: 2 - 5 st
Tillträde: Ej fastställt
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Nya bostäder – mitt i stan!

Nu ska den här platsen i Göteborgs hjärta åter få pulsera. Plat­sens historia med besök av cirkus och världsartister ska inspirera till ett levande och öppet kvarter – Cirkustomten. Med sitt utmärkta läge blir kvarteret en knutpunkt mellan Södra Vägen och Kungsportsavenyn. Här skapar vi en oas mitt i staden, där du både vill bo och vistas.

Java Walladbegi bor i Vasastaden i centrala Göteborg men passerar Cirkustomten nästan dagligen.

– Äntligen händer det något kul med det här kvarteret. Det är verkligen på tiden att parkeringsdäcket försvinner och ger plats för något nytt. Här behövs liv och rörelse, det är ju ett perfekt läge att bo på dessutom. Södra vägen har utvecklats mycket under senare tid, här finns jättemysiga kvarterskrogar med uteserveringar, små delibutiker, cafeér, bagerier och klädaffärer. Som en liten småstad i storstaden.

Totalt ska vi bygga 250 lägenheter här på Cirkustomten, både bostadsrätter och hyresrätter. Men kvarteret kommer att vara så mycket mer än bara en plats att bo. Här kommer en levande plats att växa fram ur ett levande område. Med butiker i bottenplan blir det ett livfullt kvarter som binder ihop evenemangsstråket med övriga stan.

Idéerna är många, men Cirkustomten ska locka till möten mellan människor och till aktivitet. Det viktigaste här blir mat, lek och grönska och allt detta ska finnas inom räckhåll både för boende och besökare. Kanske vill du strosa i gränderna, säga hej till drivna företagare med alla möjliga typer av verksamheter, smaka en bit ost på marknaden eller läsa en bok i kvarterets park?

Arbete med detaljplan pågår och beräknas preliminärt vara klart under 2024.

Frågor eller funderingar?

Maila oss så hjälper vi dig!

Skicka e-post

Jag är intresserad!

Bo i ett levande, öppet och grönt kvarter med närhet till allt, mitt i centrala Göteborg

Obligatoriska fält

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nere.

Projektstatus

Våra bostäder

Här ser du alla tillgängliga bostäder
Visa filter

Plötsligt händer det

Java Walladbegi bor i Vasastaden i centrala Göteborg men passerar Cirkustomten nästan dagligen.

– Äntligen händer det något kul med detta kvarter. Det är verkligen på tiden att parkeringsdäcket försvinner och ger plats för något nytt. Här behövs liv och rörelse, det är ju ett perfekt läge att bo på dessutom. Södra vägen har utvecklats mycket under senare tid, här finns jättemysiga kvarterskrogar med uteserveringar, små delibutiker, cafeér, bagerier och klädaffärer. Som en liten småstad i storstaden.

När det nya får chans bland det gamla

Cirkustomten blir ett så kallat "infill-projekt", vilket är ganska ovanligt. Det innebär att den centrala stadskärnan förtätas eller "fylls i" med nya byggprojekt, vilket ställer höga krav på att de nya husen ska passa in i karaktären.

Frågor eller funderingar?

Maila oss så hjälper vi dig!

Skicka e-post