Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

Nyproduktion i Mariastaden, Helsingborg


Från sjukhusområde till stadsdel

Nybyggda bostäder i Mariastaden

- Vi behöver inte välja. Jag skulle säga att man får det bästa av två världar här. Det finns en perfekt balans mellan stadsliv och vardagsliv med närhet och enkelhet. Vi behöver inte prioritera, vi kan välja havet, skogen och cityliv på samma gång. Det är lyx.

Det säger Anna, som bor i området.

Linnéaträdgården 

För den fikasugna ligger anrika Pålsjöpaviljongen med våffelservering mitt i skogen men ännu närmare Mariastaden finns mysiga Linnéaträdgården. Här hittar du café, restaurang, butik och handelsträdgård i ett. Detta var tidigare ett trädgårdsmästeri och är nu ett populärt utflyktsmål där du kan handla växter, inredningsdetaljer och äta en god lunch eller middag i en otroligt mysig miljö.

Vi kan välja mellan att bada, sätta oss på en uteservering längs stranden eller ta en promenad i skogen, allt finns där. Ändå har vi hela tiden utbudet i city också.

Henrik, bor i området

Mariastaden växer sjukt mycket

Det händer mycket i Helsingborg. Här strax norr om stadskärnan ligger Mariastaden, ett ganska nytt, stort bostadsområde med både villor, radhus och flerfamiljshus som snabbt har blivit en mycket populär plats att bo på. Det är inte så svårt att förstå varför; det är välplanerat och genomtänkt, äldre genuina tegelhus från 1920-talet samsas med nybyggda snygga hus i ett lummigt mysigt område där vägarna är uppbyggda i alléer och hästhagar och sommarängar finns runt ena knuten och Helsingborg city runt den andra. Det skapas en alldeles egen atmosfär här bland husen där det finns plats för liv och lek i en lugn och trygg miljö. 

Namnet kommer från S:ta Maria Sjukhus som tidigare huserade i området. Nu är de gamla sjukhusbyggnaderna omgjorda till bostäder och kontorslokaler, och är en grundplåt i den stadsdel som växt fram under de senaste 20 åren. Mariastaden består av flera mindre områden. I Maria Stationsområde skapar Serneke ett kvarter som vi kallar VéloCity. Planen är att den första etappen ska vara klar för inflytt 2022. 

Låt livet rulla i VéloCity. Läs mer och anmäl intresse till de nya bostadsrätterna i Mariastaden >>