Anmäl intresse

Fjätervålens fjällby


Bo i fjällens mest hållbara fjälldestination

Nyproduktion i Fjätervålen

Fjätervålen ska bli Nordens mest hållbara fjälldestination och den mest innovativa skidby när det kommer till hållbarhet och miljö. I Fjätervålen erbjuds du smarta lösningar som underlättar för både en hållbar och en aktiv livsstil. 

Fjällvärlden på sommaren

Fjätervålen är inte bara ett vinterparadis, på sommaren visar fjället upp en annan sida som inte går av för hackor. Fjället utvecklas till en året runt-destination med bland annat mountainbike, vandringsleder och retreat. Sätt dig i en vedeldad bastu vid en bäck, eller ta med något att grilla till någon av Fjätervålens utsiktsplatser. Om du föredrar spa så har vi tänkt på det också - spa och relax kommer att byggas i anslutning till centrum. 

På cykelsadeln kan allt hända

Sedan Jenny Rissveds vann OS-guld i mountainbike i Rio de Janeiro 2016 har mountainbike ökat i popularitet. Gammal som ung ger sig ut i cykelspåret. I Fjätervålen utvecklar vi därför en mountainbikecentral, uthyrning och väl planerade leder för cross country och downhill. En pumptrackbana planeras på toppen av berget i närheten av toppstugan.

Pris: Ej fastställt
Avgift: Ej fastställt
Bostäder: 1300
Lediga bostäder: 0
Typ: Villa, Lägenhet, Radhus/kedjehus
Boarea: 25 - 170 kvm
Antal rum: 1 - 5 st
Tillträde: Ej fastställt
Upplåtelseform: Bostadsrätt

En hållbar skiddestination med en mäktig vision

Det nya Fjätervålen kommer varken bli ett nytt Åre eller en annan version av Sälen. Vi vill ta vara på Fjätervålens underbara fjällmiljö och känslan av att vara ett med naturen - både inomhus och utomhus. För oss står fjället i centrum och därför bygger vi nyproducerade bostäder med en stark lokal identitet och prägel. Det kommer alltså inte se ut som att ett fräsigt rymdskepp landat på fjället.

Inspirationen till hur Fjätervålen kommer att utformas har varit en alpby men i modernare tappning. I Fjätervålen lämnar du bilen vid ditt boende eller i ett garage för att sedan ta dig runt till fots eller på skidor. En skidgata med lift binder ihop centrum med bostäderna. För att maxa den alpina skidåkningen skapas nya liftar, en barnbacke där barnen kan gå i skidskola, samt en ny toppstuga.

Ett ekologiskt tänk är det som gäller när Fjätervålens nya centrum skapas. Från lägenheterna och stugorna kommer du ha nära till förstklassiga restauranger och butiker med lokala råvaror.

Det nya Fjätervålen kommer byggas i olika etapper under en period som sträcker sig över 10 år. I varje etapp byggs bostäder av olika slag - både äganderätter och hyresrätter. Är det en stuga som lockar, eller kanske en lägenhet? I den första etappen är 100 bostäder planerade. 

Frågor eller funderingar?

Maila oss så hjälper vi dig!

Skicka e-post

Jag är intresserad!

Bo i en skidort med höga ambitioner och hållbart tänk.

Obligatoriska fält

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nere.

Projektstatus

Våra bostäder

Här ser du alla tillgängliga bostäder
Visa filter

Mys i den nya toppstugan

En ny toppstuga blir startpunkt för mountainbikeleder, vandring och längdskidåkning. Om du behöver en paus så kan du söka dig till grillplatser och väderskydd som kan användas både under vinter och sommartid.

Närproducerad mat ger det lilla extra

Både i bostäderna och i området kommer det finnas många möjligheter till gott käk och genuint mys, utan att du behöver oroa dig för att det tär på naturen och omgivningens resurser. I det moderna centrumet kommer det finnas restauranger med fokus på lokala råvaror. 

Frågor eller funderingar?

Maila oss så hjälper vi dig!

Skicka e-post