Anmäl intresse

Anneberg


Bo lagom lantligt utanför Kungsbacka

"Att ha möjlighet att slänga sig på cykeln in till Kungsbacka är perfekt."

Karoline Lundberg har tränat och tävlat inom dressyr på landslagsnivå i många år. Hon driver en hästgård i Anneberg. 

- Jag gillar ju det lantliga, jag trivs med lugnet och närheten till naturen. Det här är mitt element. Men jag tycker också att det är skönt att det man behöver i form av serviceutbud och pendling finns så nära. 

Med hästgnägg som soundtrack

De stora öppna ytorna av åkermark gör att Anneberg blivit ett av Sveriges mest ”hästtäta” områden med vackra hästgårdar som lockar många hästintresserade. Annebergs läge är perfekt för den som vill njuta av lantluften men ändå uppskattar närheten till grannen eller områdets lekplats.

När naturen viskar ditt namn

Ta cykeln när sommarvärmen bjuder på lediga stunder. Då kan du färdas med picknickkorgen eller grillen till någon mysig glänta. 

Pris: Ej fastställt
Avgift: Ej fastställt
Bostäder: 300
Lediga bostäder: 0
Typ: Lägenhet, Radhus/kedjehus
Boarea: 35 - 116 kvm
Antal rum: 1 - 4 st
Tillträde: Ej fastställt
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Ett modernt Katthult

Lite utanför Kungsbacka, med 20 minuter till Göteborg, ligger Anneberg. Det är ett gyllene läge för alla som har stadens puls i hjärtat, men lantliga drömmar i blodet. Med rödmålade träpaneler, stora fönster ut mot det gröna, samt och diskreta solcellspaneler på taken, skapar vi ekonomiska hus som till största delen drivs av förnybar energi. Vi bygger ett modernt Katthult, helt enkelt, och även en helt ny förskola. Omgivningarna skapar naturliga sociala träffpunkter, vilket gör det enkelt att umgås med grannarna och låta barnen leka fritt. Vi planerar för delningsekonomi - låna en eldriven moped och åk till Kungsbacka, eller använd den gemensamma gräsklipparen.    

Det lättillgängliga men lugna läget passar såväl barnfamiljen som vem som helst som längtar efter att distansera sig lite från stadens buller.

-          Man flyttar gärna ner hit från Göteborg, det är ett perfekt koncept för den som söker en paus från staden när man kommer hem, det är skönt att landa här efter arbetsdagen, tycker Stefan som bor med sin familj i Anneberg.

Kommunen har satsat på förskolor, idrottshall och idrottsplatser, vilket har gjort att Anneberg är den del av Kungsbacka kommun som nu växer snabbast. I samband med att fler bostadskvarter byggs i området kommer kommunen också utveckla ett nytt centrum med handel och butiker vid pendeltågsstationen.

Arbetet med detaljplanen pågår och beräknas vara klart under 2023.

Frågor eller funderingar?

Maila oss så hjälper vi dig!

Skicka e-post

Jag är intresserad!

Bo lagom lantligt i ett modernt Katthult. 

Obligatoriska fält

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nere.

Projektstatus

Våra bostäder

Här ser du alla tillgängliga bostäder
Visa filter

En naggande god pralin

I närheten av Anneberg ligger det K-märkta Alafors Kvarn - en gammal mjölnarbostad och kvarn. Där kan du mumsa på beroendeframkallande bakverk hos Sahlström Praliner & Kakor, eller varför inte ta en uppfriskande promenad i den vackra naturen? 

Lämna barnen i tryggt förvar

För barnfamiljen finns mysiga Älvsåkersskolan som plockat upp det lantliga temat i sin design och som ligger idylliskt placerad på tryggt cykelavstånd i området. Här finns klasser upp till och med högstadiet och för de mindre barnen finns det hela fyra förskolor att välja mellan. 

Frågor eller funderingar?

Maila oss så hjälper vi dig!

Skicka e-post