Anmäl intresse

Cirkus Lorensberg


Lorensberg blir åter en färgstark manege

Nyproduktion i Göteborg

Med sitt utmärkta läge blir det nya kvarteret en knutpunkt mellan Södra vägen och Kungsportsavenyn. Här skapar vi en oas mitt i staden, där du både vill bo och vistas.

En plats där Poseidon trängs med prisade restauranger

Cirkus Lorensberg har ett fantastiskt läge i Sveriges restaurangstad nummer 1. Ska du äta i Göteborg, så äter du bäst i Avenyområdet. Här hittar du bland annat två Michelinprisade stjärnkrogar, två Bib-gourmand-vinnare och 19 av Sveriges bästa restauranger enligt White Guide.

Arkitekturen

Arkitektteamet för Cirkus Lorensberg är OKK+, Sandellsandberg Arkitekter och GAJD Arkitekter. Just nu pågår utformning av de ca. 150 bostäderna.

- Cirkuskvarteret har två ansikten, utåt ett mer formellt som speglar stenstadens karaktär, inåt ett friare som släpper in solljuset och förlänger Lorensbergsparken. Här finns plats för gammalt och nytt, mjukt och hårt, vardag, lek och fest, säger Karolina Keyzer, arkitekt OKK+.

Pris: Ej fastställt
Avgift: Ej fastställt
Bostäder: 150
Lediga bostäder: 0
Typ: Lägenhet
Boarea: 50 - 150 kvm
Antal rum: 2 - 5 st
Tillträde: Ej fastställt
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Nya bostäder i Göteborgs kulturella hjärta

Nu ska den här platsen i Göteborgs hjärta åter få pulsera. Plat­sens historia med besök av cirkus och världsartister ska inspirera till ett levande och öppet kvarter – Cirkus Lorensberg. Med sitt utmärkta läge blir kvarteret en knutpunkt mellan Södra Vägen och Kungsportsavenyn. Här skapar vi en oas mitt i staden, där du både vill bo och vistas.

Totalt blir det ca. 150 lägenheter på Cirkus Lorensberg. Men kvarteret kommer att vara så mycket mer än bara en plats att bo. Med butiker i bottenplan blir det ett livfullt kvarter som binder ihop evenemangsstråket med övriga stan.

Idéerna är många, men Cirkus Lorensberg ska locka till möten. Det viktigaste här blir mat, lek och grönska och allt detta ska finnas inom räckhåll både för boende och besökare. Kanske vill du strosa i gränderna, säga hej till drivna företagare med alla möjliga typer av verksamheter, smaka en bit ost på marknaden eller läsa en bok i kvarterets park?

Arbete med detaljplan pågår och beräknas preliminärt vara klart under 2024.

Frågor eller funderingar?

Maila oss så hjälper vi dig!

Skicka e-post

Jag är intresserad!

Bo i ett levande, öppet och grönt kvarter mitt i centrala Göteborg

Obligatoriska fält

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nere.

Projektstatus

Våra bostäder

Här ser du alla tillgängliga bostäder
Visa filter

Frågor eller funderingar?

Maila oss så hjälper vi dig!

Skicka e-post