Nyproduktion i Sollentuna


Det är inte bara omgivningen som gör Väsjön till en skön plats

Nybyggda bostadsrätter i Sollentuna

Välkommen till Väsjön. Sven Thorgren är den svenska snowboardstjärnan från Sollentuna som idag tillhör världseliten med topp-placeringar i X Games, Air & Style och Mile High. I Sverige slog Sven igenom på bred front när han kom på en hedrande fjärde plats i den historiska första OS-finalen i Slopestyle 2014.

Väsjön betyder och har betytt väldigt mycket för mig. 

– Här spenderade jag varje vinterkväll efter skolan kan man säga. Backen var öppen för kvällsåkning så jag och min bror drog dit på eftermiddagen och åkte ända till stängning.

"I Väsjön tränar jag löpning skidåkning och  cykling – här finns allt i samma område. Att man kan leva ett aktivt liv året runt gör Väsjön unikt". 

NICHOLAS ROMAN
Entreprenör och Multisportare

Bland skidbackar och bryggbad

I Sollentuna kommun, 20 minuter norr om Stockholm city, hittar du Väsjön. Ett område med fyra vackra sjöar på gångavstånd: Fjäturen, Snuggan, Rösjön och själva Väsjön – där ett helt samhälle kommer att byggas upp.

Väsjön och områdena omkring, med Sportfältet, sjöarna och flera magnifika naturreservat, utgör tillsammans ett unikt naturområde i norra Storstockholm. Och när Väsjön är fullt utbyggt kommer det att vara en egen stadsdel med uppemot 2800 bostäder och med all den service du behöver för att få vardagen att funka.

Vi som utvecklar det nya bostadsområdet har lagt fokus på några områden vi tycker är extra viktiga och som skapar social hållbarhet – god naturmiljö och sport- och friluftsliv. I Väsjön finns förutsättningar för att ha en aktiv fritid, något som ligger oss på Serneke varmt om hjärtat. Gäller det även dig?

I Väsjön ligger också populära Väsjöbacken, som drar många skidentusiaster under vintersäsongen. Här startade den svenske snowboardtalangen Sven Thorngren sin karriär.

– Väsjön betyder och har betytt väldigt mycket för mig. Här spenderade jag varje vinterkväll efter skolan kan man säga. Backen var öppen för kvällsåkning så jag och min bror drog dit på eftermiddagen och åkte ända till stängning, det blev alltid sena kvällar för mig på vintern.

I Väsjön planerar vi för 100 nyproducerade bostadsrätter. Läs mer om bostäderna här >>

Ta en tur i vildmarken

Ett stenkast från de nya bostäderna i Väsjön hittar du Törnskogen, också kallat Sollentunas vildmark. Naturen är fascinerande och skogen sprudlar av spännande djur och växter. Från de högsta kullarna är utsikten makalös, och vid sjön Norrviken kan du både bada, fiska och få syn på ett gäng bävrar om du har tur.

Här plockar du svamp och bär till dina pajer, och trampar på med skidorna på vintern. I Törnskogen finns också tre spännande temastigar som Naturskyddsföreningen fixat. Hit kan du med andra ord komma och koppla av året runt, så på med kepsen och bekväma skor och ge dig ut på dagsutflykt!

Se upp i backen!

Väsjöbacken ligger granne med det nya bostadsområdet. Här finns  fyra nedfarter, barnbacke, backhoppning, "funpark" och snowboardbacke. I anslutning till Väsjöbacken finns även en anläggning för längdåkning. Den maximala fallhöjden är 82 meter.