01 sep, 2020 / Offerhällsparken

Snart börjar vi bygga!

Före årsskiftet ska vi starta byggnationen av de 20 nya bostadsrätterna vid Offerhällsparken på Sandhem. Det blir lite senare än vad vi tänkt oss från första början, men vi ser samtidigt att väntan haft en hel del gott med sig.

 

– Vi har ju fått chansen att lyssna ännu mer på vad som efterfrågas och därför hunnit göra några ytterligare förbättringar i projektet, säger Jenny Björkman, sälj- och marknadsansvarig på Serneke.

 

I ett väldigt tidigt skede av projektet fanns nämligen inte de inglasade balkongerna mot parken med i planerna. Nu spelar de i stället en stor roll i att knyta ihop bostäderna med grönskan utanför.

 

– Här skapar vi ju ett extra rum som förlänger säsongen och där man i lugn och ro kan sitta med en kaffe och se solen komma runt träden, säger Christian Fredriksson, projektutvecklare på Serneke och tillägger:

 

– Det känns underbart att vi nu äntligen sätter spaden i backen.

 

I flerfamiljshuset, som kommer ha två våningar i änden mot angränsande villor och tre våningar mot Offerhällsgatan, byggs allt från tvåor till en exklusiv femma. Tack vare takets speciella design kommer två av lägenheterna ha iögonfallande loftvåningar.

 

– De som flyttar in i Brf Offerhällsparken kommer verkligen tycka om ljusinsläppet, den öppna planlösningen och att bostäderna håller en hög standard med bekvämligheter som tvättmaskin, diskmaskin och kök från Marbodal. Men de kommer framför allt tycka om läget, säger Christian Fredriksson.

 

Med närheten till en av Trollhättans mest populära mataffärer, idrottsplatser, flera skolor och förskolor samt närheten till centrum är Sandhem ett eftertraktat område bland barnfamiljer. Inte minst tack vare att det är en lugn stadsdel som i övrigt domineras av villor, rad- och kedjehus.

 

– Men den här satsningen ökar också möjligheten för dem som bott på Sandhem hela sitt liv att bo kvar även när villan blivit för stor. Att dessutom kunna flytta in i nyproducerade och lättskötta bostäder precis vid en park ser vi som otroligt positivt, säger Christian.