Nyproduktion i Uppsala


Historia och tradition

Nybyggda lägenheter i Rosendal

Om du flyttar in i en nyproducerad bostadsrätt i Rosendal så flyttar du inte bara in i ett nytt bostadshus. Du flyttar in i ett område som är ett av Uppsalas grönaste, både när det kommer till hållbarhet och omgivningarna. 2025 är tanken att 5000 bostäder, grundskola, förskola, vårdcentral, idrottshall, bibliotek och ett nytt torg finns på plats. Och då har vi inte nämnt alla caféer och butiker.

Som en rosa princessbakelse

Sedan Gustav Vasa beslutade att bygga Uppsala slott 1549 har historien flaxat sina vingslag många gånger om. Här fattades bland annat beslutet om att Sverige skulle delta i 30-åriga kriget och drottning Kristina abdikerade här år 1654. Idag är slottet en av stadens mest besökta turistmål, men också residens för landshövdingen.

Välkommen hit, välkommen hem.

Uppsalas slogan

Upptäck universitetsstaden Uppsala

Uppsala är Sveriges fjärde största tätort. Sju mil från Stockholm dyker den kända Uppsalasiluetten upp där domkyrkan och slottet syns på långt håll.

Att påstå att Uppsala är en akademisk stad är nästan en underdrift. Sveriges första universitet bildades 1477 i Uppsala. Det är såklart Uppsala universitet vi menar. Idag studerar ca 50 000 personer vid någon av de välrenommerade utbildningarna. Här har 15 nobelpristagare skolats, bland annat Dag Hammarskjöld. Någon som levde innan Nobels tid och därför inte kunde få något pris, men som ändå har en självklar plats i historien, är astronomen Anders Celsius som kom på den hundragradiga termometerskalan.

500 år senare, 1977, såg Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) dagens ljus. Trots att det är ett ungt universitet så är det högt rankat inom sin genre. Som av en händelse så ligger Rosendal precis mitt emellan Uppsala universitet och SLU.

Eureka! Upptäck ett nytt kvarter i Rosendal. 40 lägenheter med 2–5 r.o.k och stora balkonger. På taket finns en gemensam terrass och i femmorna kan du välja att göra ett av rummen till en uthyrningslägenhet med eget pentry och badrum. 

Till Eureka >>

Livet på cykel

I Uppsala lever motorfordon, gångare och cyklister i en ständig rörelse. Extremt många cyklar i Uppsala. Om du jobbar i Stockholm, men vill bo i Uppsala så är pendlingsläget bra i Rosendal. Med bil tar du dig enkelt ut till E4:an. Tåg mellan Stockholm C och Uppsala C tar knappt 40 minuter.