Nyproduktion i Kungälv


Lugnt och grönt

Nyproduktion i Kärna

I Kärna planeras ett nytt kvarter med bostäder i blandad form. Både radhus och lägenheter för familjen såväl som villaägaren som inte längre orkar kratta löv och rensa ogräs. 

Båt och bad i Kovikshamn

Det är poppis att ha båt i Kärna. Många har sin båt i Kovikshamn, där det också finns ett utmärkt bad. 11 minuter tar det med bilen - men för miljön och din hälsas skulle så går det lika bra att ta cykeln. 

Om du tar färjan hamnar du direkt i Säve. Det är många Volvoanställda som bor här. Det är smidigt.

Mikael, bor i Kärna

Lantliv i civilisationen

Kärna är en tätort i Kungälv kommun. Ett litet samhälle på landsbygden, lugnt och tryggt cirka tio kilometer väster om Kungälv och ungefär 23 km från Göteborg. Här finns bland annat skola, livsmedelsbutiker, äldreboende och vårdcentral. 

- Det känns att du är nära havet, säger Mikael som bor strax intill. "Man kanske skaffar en styrpulpet eller liten båt. Det är ju bara 5–6 km. Jag har närmast till Hjelms bryggor. Där är det fint."

Ett nytt kvarter i Kärna
I Kärna planeras ett nytt kvarter. Här skapar vi ca 40 bostadsrätter, både lägenheter och radhus. Kärna Berså är radhus för dig som vill ha en lugnare tillvaro en bit bort från stadens larm – men ändå bara 40 minuter in till Göteborg. Du som hellre bor i lägenhet kan hitta hem i Vinbäret.

Vinbäret

19 lägenheter för dig som vill odla det goda i livet. Och då menar vi inte nödvändigtvis växter.

Kärna Berså

21 radhus med uteplats och två parkeringsplatser. 

Klok som en bok

Ja, om du tar en promenad i Kärnas bokskog är det lätt att känna frid i själen. Naturen runt Kärna är helt fantastisk. Bland de trolska träden kan du låtsas att du är med i en saga av John Bauer. 

Ta en tur till Marstrand

18 minuter med bil tar det att åka till Marstrand. Unna dig något på det välkända Havshotellet, eller ta färjan över till ön och se dig omkring. På sommaren flockas turisterna i den här seglingsmetropolen och det är lätt att dras med i den bekymmersfria känslan som råder. Det enda du behöver fundera över är vad du ska välja för smak på din glass.