23 mar, 2021 / Markarbete, Anläggning, Sege

Anläggning och markarbete

Nu pågår kommunens markarbete med terrassering av hela området Sege Park då man bl.a. bygger vägar och förlägger stamledningar i allmän platsmark. Serneke får tillgång till marken efter sommaren och nu pågår förberedelse med planering och projektering för att kunna utföra ett lyckat projekt.

 

Det första vi kommer göra efter att vi har fått tillgång till marken är att påbörja schaktarbeten med bl.a. ledningsförläggning och grundläggning för huskropparna. Vi ska helt enkelt gräva ner rör och se till att huset står där det är tänkt, så det inte blir lutande tornet i Pisa. Berättar Christoffer Bergqvist, Arbetschef på Sernekes anläggningssida.

Christoffer Bergqvist är Arbetschef på Sernekes anläggningssida. Det roligaste med jobbet är dels härliga kollegor men främst att få arbeta med en stor variation av olika typer av byggprojekt.

 

Sege Park är ett härligt grönt område men det är lite klurigt att jobba i befintlig bebyggelse. Det finns stora vackra träd som vi vill bevara men det är en utmaning när det gäller leveranser och transporter. Det gäller att planera inför leveranser och köra försiktigt.

 

Alldeles innan Knytkalasarna flyttar in utför vi finplaneringsarbeten och färdigställer utemiljön kring husen. Det ska ju vara riktigt mysigt att flytta in i sin nya lägenhet.

 

Vad skulle du ta med dig på ett Knytkalas? Grillspett och en picknick-grill, svarar Christoffer med ett skratt.

 

Läs mer och se lediga lägenheter i Knytkalaset här >>