24 feb, 2021 / Parkeringshus, Trä, LFM30

Parkeringshuset

 

Parkeringshus. Grå betong, mörkt och ruggigt. Inte i Sege Park! P-Malmö kallar det mobilitetsnod - Parkeringshus känns så förra seklet! Huset ska bli grönt, luftigt och smart.

Med högt ställda hållbarhetsambitioner satsar man på att bli framtidens förebild. Det unika är att man väljer att bygga med trästomme – ingen betong här inte! Väggarna pryds av vertikala trädgårdar, skönt att titta på och bra för humlor, bin och andra insekter (och då också dina tomater).

 

Men jag har ju ingen bil – bara en lådcykel tänker du? Jamen visst – här finns parkering för många olika typer av fordon: cyklar, lådcyklar, elbilar och ”gammel”-bilar. Det planeras även för att man ska kunna ta emot leveranser av paket här. Perfekt om man inte vill springa iväg till postombudet!

 

P-Malmö är också med i ”Lokal färdplan för en klimatneutral bygg- och anläggningssektor i Malmö 2030” – LFM30. Långt och krångligt namn – men man har lovat att bygga minst ett klimatneutralt projekt innan 2025. Mobilitetsnoden är deras bidrag. Läs mer om mobilitetsnoden här >>

 

Vill du bo i Knytkalaset?
Här ser du lediga lägenheter och anmäler intresse>>