Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

22 mar, 2019 / Tura, Oceanhamnen, Helsingborg, Arkitekt, Möller Arkitekter

Arkitekterna om Tura: Vi skulle vilja bo i varenda lägenhet

Nu är bostäderna i Tura färdigritade. Här kommer du att bo i ett varierande och modernt kvarter där stort fokus har lagts på varje enskild lägenhet. Möller Arkitekter har inspirerats av det holländska manéret och stadsbyggnadsmönstret som har individuella uttryck på varje enskild vertikal fasad.

Vad skulle ni säga är det unika med Tura jämfört med de andra husen i Oceanhamnen?
– Husen på taken är unika. Upplevelsemässigt är det inget som någon annan har gjort. Vi har skapat villor ovanpå taket där man har sin egen uteplats. Det blir en fantastisk boendemiljö men det skapar också en väldigt stark karaktär för vårt kvarter. Villorna är etagelägenheter med glas upp i taknock, loft och havsutsikt, berättar Ilyas Awadh, Arkitekt SAR/MSA på Möller Arkitekter.

Lika mycket fokus som det har lagts på taket har det lagts på att skapa en utsida på markplan som passar ihop med den levande gatumiljön. Som kontrast till det livliga kommer det att bli en lugn och grön innergård där du kan ta det lugnt. Här kommer det helt enkelt att finnas ett boende som passar de allra flesta.
– Alla lägenheter har balkong eller uteplats och treorna och fyrorna har en gästtoalett, vilket inte alltid är helt självklart. Förhållandet mellan kök, vardagsrum och matplats är omsorgsfullt utformat. Det innebär att du står i köket och lagar mat, istället för i vardagsrummet. Kylen och frysen skapar en liten ö som går att röra sig runt och skyddar mot inblickar från vardagsrummet. Du ska känna att det får lov att vara stökigt på arbetsbänken fast du har gäster hemma. Funktionellt, praktiskt och vackert på samma gång, säger Pontus Möller, Arkitekt SAR/MSA, VD och delägare på Möller Arkitekter.

Om man går in i husen då, hur har ni jobbat med olika kvaliteter och med planlösningarna?
– Alla lägenheter präglas av en bra mix av praktiska vardagslösningar med vackra tidslinjer och med bästa tänkbara boendekvaliteter. Alla lägenheterna får en orientering i fina väderstreck och mycket tanke på ljusinsläpp och ljusföring. Vi har jobbat kvadratsmart och vårdat varje kvadratmeter för att få en upplevelse av rymliga bostäder. Vi jobbar individuellt så mycket med varje lägenhet att vi själva skulle vilja bo i varenda en av dem, avslutar Pontus Möller.

Vill du också flytta till Tura och bo vid kajkanten. Mellan Kronborg och citys puls? Anmäl ditt intresse här.