Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

19 jun, 2019 / Säljstart, Tura

Frågor kring säljstarten

När kan jag boka en bostad? 
Den 24 juni klockan 10:00 kan du anmäla ditt intresse för bostäderna i Tura. Det gör du via den här länken. 

Hur många bostäder kan jag anmäla intresse för? 
På bokningssidan kan du anmäla intresse för upp till tre bostäder men självklart kan du ha en egen lista på fler alternativ. 

Vad händer när jag har fyllt i formuläret?
Då skickas dina kontaktuppgifter och din köplats till mäklarna och de börjar att kontakta alla som anmält intresse i turordning. 

När kontaktar mäklarna mig?
Mäklarna ringer utifrån den kölista som upprättas i samband med att du har anmält ditt intresse. För att processen ska flyta på ber vi dig att hålla koll på telefon och mail de närmsta dagarna efter att du har anmält ditt intresse. Observera att det kan ta lite tid innan mäklarna kontaktar dig. Vi vill även påpeka att när mäklarna ringer är det viktigt att du ger besked kring bostaden. 

Vad skriver jag för avtal på bostaden?
I detta skede kommer du att skriva ett bokningsavtal på bostaden. Ett bokningsavtal är inte bindande utan mer som en reservation. I samband med att du bokar bostaden erlägger du en bokningsavgift på 25 000 kr. Skulle du sedan vilja avbryta din bokning betalas bokningsavgiften tillbaka, exklusive en administrationsavgift om 7 500 kr. 

När Brf Tura är bildad kommer mäklarna att bjuda in dig att att skriva ett förhandsavtal, som är bindande och det är då du köper bostaden. Mer information kring detta kommer efter sommaren. 

När du tecknar ett förhandsavtal kommer bokningsavgiften att räknas av från ditt förskott/handpenning. 

Vad behöver jag förbereda mig på inför att teckna avtal?
Eftersom du tecknar ett bokningsavtal kommer vi inte att kräva in lånelöfte just nu men vi vill gärna att du funderar över din ekonomi och du får gärna höra med din bank kring hur du kan finansiera en ny bostad och kanske även få din bostad värderad.


Tillbaka till Tura >>