Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

22 feb, 2019 / Oceanhamnen, hygge, Helsingborg, Tura, Trevågor

Livet i Oceanhamnen: hygge, skräddarsytt och mat som vinner hjärtan

Lukten av saltvatten. Närheten till kontinenten. Känslan av frihet och möjligheten att göra precis vad du vill. Umgås med vänner på ett mysigt café. Bjud över familjen på middag. Strosa omkring bland människor. Sitt på en bänk och känn in stunden. Koppla av hemma med en kopp te framför en film. Eller ägna tid åt något kreativt projekt du tycker om.

I Oceanhamnen bor du mitt i stan. Men ändå vid havet. Du bor 20 min från Danmark. Ta en tur dit med färjan över sundet för att få lite danskt hygge. Tura är nästan heligt. Två röda och en grön. Räkmackor. Vinden. Sällskap. Och närhet. Du kan kliva av i grannstaden Helsingör och strosa. Eller sitta kvar på färjan i några timmar.

Ett dopp till frukost. Eller middag?
Att ha havet utanför dörren och på promenad- och cykelavstånd är en lyx i vardagen. Nästan lite underskattat. Nära Oceanhamnen finns möjlighet att ta ett svalkande dopp i havet. Brygga eller sand. Det är bara att välja och vraka.

Mat som vinner hjärtan
Är du ute och promenerar kan du ju alltid slinka in hos Per Dahlberg på Gastro, en av landets främsta restauranger, och prova något lätt. Ta ett glas vin i baren och prova lite smårätter. Eller så kan du njuta av deras á la carte. På sommaren kan du sitta ute och ta in stadspulsen och havet. Det finns alltid nåt att göra.

Ja, du hör ju själv att det är till Tura du ska flytta om du gillar stad. Hav. Och hygge. Här finns något för alla. Kanske även för dig. Har du inte redan anmält ditt intresse till Tura än är det god tid att göra det nu.

-> Jag är intresserad!

-> Läs mer om Tura