Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

10 apr, 2019 / Tura, Oceanhamnen, Helsingborg, hållbarhet, energibesparing

Visste du att Tura bidrar till ett hållbart Helsingborg?

För att uppfylla hållbarhetskraven från Helsingborgs stad har alla lägenheter en avfallskvarn i diskhon så att du slipper gå ner med matresterna till ett soprum. I de specialbyggda avloppssystemen blir matresterna till biogas eller växtnäring.

Sättet att handskas med vattnet är helt unikt för området. I fastigheten kommer ett trerörssystem att installeras vilket innebär att matavfall, toalettavfall och tvätt- och duschvatten går i tre separata ledningar. Dessutom återvinns värmen i en gråvattenväxlare. Alla lägenheter kommer att ha vakuumtoaletter som gör att endast 0,5 liter vatten används vid varje spolning istället för ca 4 liter som i en traditionell toalett. På taket har vi solfångare och i husen har vi valt sunda material som bidrar till låg energiåtgång.

Här skapas alla möjligheter för att du enkelt ska kunna kombinera ett modernt boende med arbete, fritid och olika livsprojekt. Håll gärna utkik här på bloggen efter fler nyheter om Tura. Och glöm inte att anmäla ditt intresse om du också vill flytta hit.

 

-> Läs mer och anmäl intresse