Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

Nyproduktion i Vellinge


Trivs du bäst i öppna landskap?

"Vellinge har höga ambitioner när det gäller att leverera god närservice och idag håller vi hög nivå."

Görel arbetar som bibliotekarie på biblioteket i Vellinge. 
– Vi har något att erbjuda alla målgrupper och vi vill att alla ska känna sig välkomna hit. Vi som jobbar på biblioteket ska vara en tillgång för våra besökare i alla åldrar och nationaliteter. Jag upplever att vi idag är ett stöd för många. Vi har en levande verksamhet med många olika programinslag och vi har viljan och kraften att fortsätta utvecklas. Det är roligt! Personligen tycker jag att det är positivt att det byggs nya bostäder här runt omkring. Jag ser fram emot att bjuda in alla nyinflyttade till biblioteket när det är dags. Det ska bli roligt och spännande att få möta upp deras behov och se hur den nya delen av Vellinge kommer att sprudla av liv och rörelse.

Hej hopp i Hallongården

Om du styr kostan mot gemytliga Hallongården kan du ta del av en miljö från svunna tider. Att inte köpa hallon i affären utan plocka dem själv känns som ett självklart utflyktsmål (om en inte är allergisk). 

"Biblioteket fyller en viktig funktion som samlingspunkt för alla vellingebor."

Görel, bibliotekarie i Vellinge

Välkommen till Vellinge

Man brukar säga att Sverige börjar här och att det knappast kunde börja bättre. Nästan poetiskt fint är det. Det är här de böljande rapsfälten finns, det är här Sveriges kanske allra finaste stränder ligger och det är här det är enkelt att prata om livskvalitet. I Vellinge bor du mitt i Öresundsregionen med mindre än en halvtimme till Lund, Malmö, Trelleborg och Köpenhamn, det stora förenas med det lilla och du får det bästa av två världar helt enkelt.

Kanske är livspusslet lite lättare här. Skolorna, bibliotek, badhus, butiker och annan service och kulturliv ligger tätt samlat i centrala Vellinge. Du ansluter dig snabbt till omgivande större städer med kollektivtrafik eller bil vilket dessutom vidgar utbudet snabbt, inte minst på arbetsmarknaden. Pendlaren är snabbt ute på motorvägen och tar sig till Malmös utkant på ca 12 min och bussarna åt olika håll väntar runt knuten. På badhuset Vanningen finns minivattenland, rutschkana, vågbassäng, bubbelpool samt banor för motionssimning och undervisningsbassäng. Flyttar du till Vellinge har du också valt en kommun där skolorna nyligen och flera år i rad utsetts till landets bästa, vilket i sig är helt unikt.

Läs mer om våra nyproducerade bostäder vid Vellinge Ängar >>