17 okt, 2022 / Inflyttning

Smidig inflyttning

I augusti 2023 startar inflyttningsäventyret – först ut är boende i Studio Apartments och Brf 1, våning 3–27. Du ser säkert fram emot det minst lika mycket som vi gör och att flytta in 611 lägenheter kräver också mycket planering för att det ska gå så smidigt som möjligt för alla boende.

Projektutvecklare Markus Müller berättar.
- Just nu arbetar vi fram en genomtänkt plan för att alla inflyttningar ska löpa på i den takt vi önskar. Vi kommer att flytta in tre till fem lägenheter om dagen vilket kräver att vi utgår ifrån ett genomtänkt inflyttningsschema.

 

Innan inflyttning kommer du först att träffa våra representanter från Serneke för att genomföra ett tillträde.
- Vi träffas vid Karlatornet och hälsar dig välkommen. Därefter åker vi upp till din lägenhet för en genomgång av bostadens funktioner så som golvvärme, kylanläggning, bredband etc. Samtidigt tar vi ett varv i huset för att gå igenom hur allt fungerar och hur man hittar. Själva inflyttningen sker någon eller några dagar efter tillträdesbesöket.

 

- Släpvagn eller lastbil kan rulla in på den stora planen vid tornet där avlastning ska ske. Boendevärdar kommer finns på plats för att hjälpa till med alla frågor och funderingar. Här kommer det finnas säckkärror att tillgå, informerar Markus.

 

En av hissarna i tornet kommer vara dedikerad för dem som flyttar in, de som då redan bor i Karlatornet använder de andra hissarna. På lastplanen kommer det också att finnas containrar för saker som man önskar slänga i samband med flytten. Du kommer bli informerad om din inflyttningstid fyra månader innan det är dags.