18 nov, 2022 / Viktig information inför inflyttning

Viktig information inför inflyttning i Karlatornet

Det börjar bli på riktigt nu! För många av er närmar sig inflyttning med stormsteg och drömmen om att bo i Nordens högsta hus är snart verklighet. Det är unikt och väldigt spännande att vara bland de första som flyttar in i huset. Men det kan också vara både kittlande och lite annorlunda att flytta in i en byggnad under utveckling. Vi är tacksamma för ditt tålamod och förståelse. För att vara del av ett äventyr som Karlatornet är, krävs det något mer anpassning än i ett mer vanligt projekt. Vi kommer göra vårt yttersta för att du ska ha en så smidig första tid som nyinflyttad som möjligt, även innan allting är helt klart.

Viktig information
I Sverige är det unikt att flytta in i en skyskrapa. Därmed önskar vi lyfta fram några viktiga punkter. Karlatornet är inte helt färdigställt när inflyttning påbörjas. Det är normalt att arbete pågår i så här höga skyskrapor både under och efter inflyttning. Det är en omfattande procedur att flytta in 611 lägenheter vilket innebär att vi behöver börja i tid för att vara helt klara med byggnation och inflyttning i juli 2024.

Vårt mål har varit att separera byggpersonal och leveranser av byggmaterial från er som flyttat in och era ytor inne i tornet. För att klara detta kommer tornet som bär våra nödvändiga logistikhissar att finnas kvar efter att inflyttning påbörjats. Vissa lägenheter kommer att beröras av logistiktornet och vi kommer inom kort skicka ut mer detaljerad information kring detta och vad det innebär.

Karlatornets gemensamma ytor i form av lobby med bemannad reception, lounge med mötesrum och kontorsplatser, bio, spel- och aktivitetsrum samt kylrum, hundspa och postrum är ytor och faciliteter som står klara när inflyttning påbörjas. Det samma gäller det gemensamma köket.

I anslutning till Karlatornet kommer Nordic Choice Hotels öppna ett Clarion Hotel®. Innan detta hotell öppnar under 2024 kommer du som redan flyttat in tyvärr inte ha tillgång till hotelltjänster i form av roomservice, städning, och tvätt. Medan vi inväntar att denna service ska bli tillgänglig arbetar vi hårt för att kunna erbjuda motsvarande tjänster genom externa samarbetspartners. Det gemensamma gymmet kommer också att drivas av hotellet vilket innebär att innan det är helt färdigställt kommer du som boende erbjudas ett alternativ som motsvarar träning på detta gym.