Leva & bo i Karlatornet

Välkommen hem till Karlatornet. Och välkommen till ett nytt sätt att bo. Här hittar du information om din kommande bostad samt annan viktig information som rör Karlatornet och hur det kommer bli att leva här. Beroende på vilken typ av lägenhet du är ägare till finner du information om ditt kommande hem under de olika alternativen här intill.

Fyra bostadsrättsföreningar 
Är du ägare till en av Karlatornets 581 bostadsrättslägenheter tillhör du någon av de fyra bostadsrättsföreningarna. Föreningarna är uppdelade enligt följande:
- Brf Karlatornet 1:1 Vån. 5–27 - 257 st lägenheter
- Brf Karlatornet 1:2 Vån. 28–37 - 100 st lägenheter
- Brf Karlatornet 1:3 Vån. 39–57 - 168 st lägenheter
- Brf Karlatornet 1:4 Vån. 59–66 - 56 st lägenheter

Äganderätter
Lägenheterna allra längst ned och högst upp i Karlatornet upplåts med äganderätt. Det innebär att lägenheterna utgör egna fastigheter som ingår i en samfällighetsförening. 
- Karlatornet Studio Apartments. Vån. 3–4, 18 st lägenheter
- Karlatornet Penthouse. Vån. 7073, 12 st lägenheter

Var med och påverka! Vi vill gärna ha hjälp med att namnge tornets gemensamma kök. Har du det perfekta namnförslaget? Skicka in det till oss via mail bostad@karlastaden.se

Välkommen in i gemenskapen

När du stiger innanför dörrarna till Karlatornet välkomnas du av en ståtlig entré med generös takhöjd, stilfull inredning, eldstad och bemannad reception. Här och en halvtrappa upp, samt på våning 15, ligger flera av de faciliteter som du och dina grannar delar. 

> Lobby
> Post- & paketrum
> Skötselrum för hund (hundspa)
> Kylrum
> Mötesrum & kontorsplatser
> Spel- & aktivitetsrum
> Gym
> Spa
> Kök
> Takterrass

Parkering & garage

Karlastaden Utveckling AB har inlett samarbete med parkeringsoperatör gällande förvaltning av de ca. 700 parkeringsplatser belägna i det underjordiska garage som byggs under Karlastaden. Information kring hyra och nyttjande av dessa parkeringsplatser samt kösystem och pris på abonnemang kommer att skickas ut till er. 

Som tidigare kommunicerats samnyttjas parkeringsplatserna med övriga boende och besökare i Karlastaden genom ett så kallat flytande parkeringssystem, vilket innebär att man inte har en fast plats utan hänvisas till ledig plats i garaget.* Garaget kommer inte att vara färdigställt vid tiden för Karlatornets inflyttning och parkering sker under tiden på tillfällig plats i närområdet.

För laddning av elbil kommer det finnas ca 500 laddstationer i garaget under Karlastaden.

*Undantaget fasta garageplatser tillhörande Penthouse-lägenheterna.

Ditt nya smarta hem

När du flyttar in i ditt nya hem i Karlatornet är det utrustat med smarta hem-systemet Wiser från Schneider Electric. Det förinstallerade grundpaketet består av en gateway och två dimmerpuckar. Detta system kan individuellt byggas på efter inflytt där du väljer dina egna produkter mot en tilläggskostnad. Wiser är ett intuitivt system för smarta hem som möjliggör styrning av flera funktionaliteter som bland annat belysning, kameror, brandvarnare, vattenläckage lokalt eller på distans, direkt i mobilen eller via röststyrning.